• VODIČ ZA PROBU MALE MATURE: Sutra test iz matematike, polaganje od 8 do 20 sati, ali kada se uloguješ imaš sat i po za rad

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Iako smo u vanrednom stanju zbog pandemije korona virusa, kada je reč o školi, đaci nisu uskraćeni I pruženo im je sve što bi inače bile njihove obaveze tokom školske godine. Sada je na redu probni test male mature.

     

    Proba male mature počinje sutra i trajaće tri dana, do petka. Matematika je prva na redu, a za rešavanje testa osmaci će imati sat i po vremena. Potom idu srpski i kombinovani test od po sat vremena.

    Ministar prosvete Mladen Šarčević za „Blic“ prenosi vodič kroz probni test male mature.

     

    – Đaci treba da se uloguju na platformu „Moja škola„. Treba da znaju da im vreme za polaganje testa počinje onog trenutkla kada su se ulogovali. Mogu polagati od osam ujutro u narednih 12 sati kada oni žele. Kada se uloguju za matematiku imaju sat i po, a za srpski i kombinovani test po sat vremena – kaže ministar Šarčević.

    Sutra, u sredu, polaže se matematika, u četvrtak srpski, a kombinovani test je u petak.

     

    – Predvideli smo mogućnost da se polaže praktično tokom celog dana, kako platforma ne bi bila opterećena, ukoliko bi se svi đaci ulogovali u isto vreme. Uveče u 20 časova svakog dana imaće i pregled rezultata – poručuje ministar.

    Međutim, on ima i savet i preporuku za osmake:

    – Autogol možete dati samo sami sebi. Zato nemojte prepisivati. Proverite iskreno svoje znanje na probi male mature. Samo tako ćete znati gde vam škripi, šta treba da pojačate ili kažete nastavnicima „ovo mi nedostaje u znanju“, „ovo treba da mi bude pojašnjeno“. Analiza gde su bile greške, obrada težih zadataka je u subotu. I mi ćemo obratiti pažnju gde su bili lošiji rezultati, ali ćete to i vi uraditi sa svojim nastavnicima – poručuje osmacima ministar.

    U Srbiji ima 65.871 osmak. Kako ministar dodaje, njih 80 odsto se ulogovalo juče pre podne.

     

    – Danas nam stižu još neki aparati odnosno tableti i smart telefoni koje smo uz pomoć kabineta premijerke nabavili za onu grupu đaka koja nemaju svoje. Nabacili smo preko 2.000 i time ćemo opremiti sve đake koji nemaju – ističe ministar.

    On dodaje da će tokom maja kroz redovnu onlajn nastavu ići i priprema za malu maturu za osmake.

    Vraćanja u školske klupe zbog nastave ove školske godine neće biti. Praktično, raspust za većinu đaka počinje krajem maja, kada se završavaju redovni časovi, odnosno onlajn nastava.

     

    Iako smo u vanrednom stanju zbog pandemije korona virusa, kada je reč o školi, đaci nisu uskraćeni I pruženo im je sve što bi inače bile njihove obaveze tokom školske godine. Sada je na redu probni test male mature.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija