• Vraćanje u školske klupe: Ministarstvo odlučilo o modelu nastave u drugom polugodištu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Drugo polugodište za đake u Srbiji počeće 18. januara, a Ministarstvo prosvete je odlučilo da model odvijanja nastave ostane kao u prvom polugodištu, piše B92.

    Taj model će se primenjivati dok se ne steknu uslovi za potpun povratak u učionice.

    Bitna informacija za roditelje jeste da i dalje važi opcija da mogu da se opredele da njihova deca pohađaju školu isključivo onlajn.Pravo na taj odabir mogu ostvariti samo uz obrazloženje.

    Ovo su ključne stvari koje se tiču vraćanja u školske klupe:

    Đaci od prvog do petog razreda osnovne škole pohađaće nastavu svakodnevno u učionicama, dok će osnovci od petog do osmog razreda imati kombinovani model, koji podrazumeva da đaci tri dana pohađaju nastavu u školi, a dva dana onlajn.

    Odeljenja će, kao i u prvom polugodištu biti podeljena u dve grupe: jedna pohađa nastavu ponedeljkom, sredom i petkom, a druga utorkom i četvrtkom. Svake nedelje te grupe se rotiraju.

    Srednjoškolci takođe imaju kombinovani model, ali tako što nedelju dana idu u školu, a nedelju dana pohađaju nastavu onlajn.

    Kao i do sada, svi časovi su skraćeni i traju 30 minuta.

    Drugo polugodište za đake u Srbiji počeće 18. januara, a Ministarstvo prosvete je odlučilo da model odvijanja nastave ostane kao u prvom polugodištu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija