• Vučić lekarima i medicinskim sestrama: Zauvek ostajete junaci naše otadžbine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Aleksandar Vučić priredio je danas prijem za lekare i medicinske sestre iz cele Srbije koji su bili angažovani u kovid bolnicama, zahvalio im na svemu što su učinili tokom borbe protiv Kovida 19 i na svakom spasenom životu, i poručio im da će zauvek ostati junaci naše zemlje i heroji otadžbine.

    “U početku su svi aplaudirali, danas mnogi preispituju različite stvari,  ali šta god ko pokušao da uradi – vi ćete zauvek ostati junaci naše zemlje i heroji otadžbine”, rekao je Vučić.

    Svi oni su se, kaže, borili i radili nešto što niko drugi nije mogao.

    “To su bili dani vaših muka, ali dani koji će ostati zapamćeni u istoriji kao dani slave i vaših podviga.Mi smo svoje roditelje i decu dali vama u ruke, i više verovali vama nego sebi”, rekao je Vučić.

    Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović zahvalio je svima koji su se uključili u rad kovid bolnica, i svima koji su pružili podršku medicinskim radnicima.

    “Da se prilagodimo novim uslovima rada, da imamo kapaciteta, da dopremimo novu opremu, da radimo što najbolje znamo – da lečimo bolesnike”, rekao je Stevanović.

    Učinićemo sve da medicinski radnici budu zadovoljniji

    Dali ste nam nadu i budućnost, a sada je pitanje šta možemo mi vama da damo, osim divljenja, zahvalnosti i aplauza“, kazao je predsednik Srbije.

    Vučić je rekao da će država i naše društvo na to pitanje dati odgovor koji su zaslužili, a to će biti mnogo bolji uslovi rada, veće plate i sigurnost.

    „Kada to uradimo, još nećemo moći da kažemo da ne dugujemo više ništa, ali ćemo moći reći da smo dug bar malo smanjili“, naglasio je on.

    Vučić je najavio da će država učiniti da omogući do kraja godine, pored 10 odsto vanrednog povećanja plata, još jedno povećanje, da medicinski radnici budu zadovoljniji i da ne maštaju i ne čeznu za odlaskom u inostranstvo.

    „I tih 10 odsto koliko smo vanredno povećali plate je tek početak. Pre kraja ove godine uradićemo još da budete zadovoljniji i da ne maštate i ne čeznete za odlaskom u inostranstvo“, rekao je Vučić,

    „Kaže se da je spasiti jedan život isto kao i spasiti čovečanstvo, a vi ste spasili čitave svetove. Zahvaljujući vama, mi imamo budućnost i ovom zemljom hodaju i hodaće ljudi. Roditelji imaju priliku da imaju decu, a deca da imaju roditelj. Možemo ponovo da punimo škole, a ne bolnice, da radimo ono što znamo, da se pravimo važni i smejemo svakoj prošloj nevolji. Važno je da je prošla“, rekao je Vučić.

    Vučić je ukazao da je u prethodnom periodu mnogo toga urađeno u našem zdravstvu, ali da još nije učinjeno dovoljno, te da će morati da se radi I ulaže još više novca.

    Rekao je da su epidemiolozi, na pitanje da li mogu da se ukinu mere, voleli da one traju još bar mesec dana da bi se osigurali, te dodao da je neophodno da se zarađuje i bori za oporavak povrede da bismo mogli da gradimo nove bolnice i damo veće plate.

    Zahvalio se i higijeničarima u bolnicama, koji su, kako je kazao, u najtežim uslovima rizikovali živote, ali čistili i čuvali naše bolnice od infekcija i zaraza.

    „Hvala svima i vama što niste brinuli o sebi, već što ste brinuli i nama. To je retka osobina divnih i velikih ljudi”, poručio je on.

    Vučić je kazao da je njegova mala primedba i savet da se ne okreću i ne osvrću na one koji će nešto da dobace, jer ne znaju koliko je medicinskom osoblju bilo teško, s čime su se suočili, kao i da je dobro što su sve to uradili, kako bi oni mogli da se osvrću i dobacuju.

    “Vas junake našeg doba niko ne može da pobedi i zaboravi”, podvukao je on.

    Najavio je da će, kako mu neki ne bi prebacili da to čini zbog izbora, sačekati Vidovdan i onda jedan deo medicinskog osoblja odlikovati najvišim znamenjem države.

    “Hoću da vidite koliko poštovanje država pridaje vašem radu, vašoj ljubavi prema našem narodu i Srbiji. Beskrajno hvala, ponosan sam što smo mogli malo da vam pomognemo , a vi junaci našeg doba uživajte u slavi”, zaključio je on.

    Obradović: Još jedna potvrda koliko država brine o nama

    Glavna sestra intenzivne nege i reanimacije Infektivne klinike u Beogradu Vesna Obradović zahvalila je u ime svojih kolega i u svoje lično ime predsedniku Vučiću na časti koju im je ukazao i poručila da je to još jedan dokaz kakav odnos država ima prema medicinskim radnicima.

    „Današnji prijem je još jedna potvrda koliko naša zemlja brine i uvažava zdravstvene radnike“, naglasila je ona.

    Istakla je, takođe, da oni onda mogu da rade ono što najbolje znaju, da leče ljude i spašavaju živote.

    „Neizmerno smo srećni kada vidimo da to što radimo daje rezultate i vraća osmehe na lice naših građana, i tada ne mislimo koliko je bilo opasno, naporno, teško i nezivesno boreći se sa virusima kao što je novi korona virus, jer to naš posao i naš život, naglasila je Obradović.

    Prijem je organizovan u znak zahvalnosti medicinskim radnicima za doprinos i rezultate u borbi sa epidemijom virusa korona u Srbiji.

    Događaju u Palati Srbija prisustvuju i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije Kovida-19 epidemiolog Predrag Kon i direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović.

    Prijemu, koji je počeo izvođenjem himne „Bože pravde“, prisustvuju i direktor KCS Milika Ašanin, direktor KBC „Dr Dragiša Mišović“ Vladimir Đukić, direktor KC Niš Zoran Radovanović i predstavnici ostalih kovid bolnica u Srbiji.

    Predsednik Aleksandar Vučić priredio je danas prijem za lekare i medicinske sestre iz cele Srbije koji su bili angažovani u kovid bolnicama, zahvalio im na svemu što su učinili tokom borbe protiv Kovida 19 i na svakom spasenom životu, i poručio im da će zauvek ostati junaci naše zemlje i heroji otadžbine.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]