Aleksandar Vučić Foto: FB/Aleksandar Vučić
Srbija

Vučić na dodeli odlikovanja: Srbija mora u Evropu, ali i da sačuva samostalnost

Izvor: 
nova.rs Uto, 28/06/2022 - 18:50Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Srbija mora da ide u Evorpsku uniju navodeći da je to budućnost naše dece, ali i dodao da naša zemlja mora imati hrabrosti da pokaže da hoće da sačuva svoju samostalnost. On je večeras uručio vidovdanska odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u Palati Srbija.

„Moramo da idemo u Evorpu i da gledamo u Evropu da bismo imali budućnost za našu decu, ali moramo imati hrabrosti da im kažemo da hoćemo da sačuvamo svoju samostalnost i da imamo svoje mišljenje koje ne mora uvek da im se svidi.

Govoreći o svom novom predstojećem predsedničkom mandatu, Vučić je istakao da ne postoji „veća čast nego da dvaput zaredom dobije u prvom krugu tako veliku podršku naroda“.

„Ne postoji ni veća obaveza od te, posebno u teškim trenucima i vremenima“, dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je u Palati Srbija večeras uručio vidovdanska odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, a na ceremoniji pored članova Vlade Srbije, prisustvuje i državni vrh iz Republike Srpske.

Među dobitnicima odlikovanja su bivši prmeijer Japana Šinzo Abe, novinarka Ljiljana Smajlović, holivudski glumac Rejf Fajns, zatim Andrea Bočeli, pevačica Mariza, srpski glumac Mlioš Biković, zatim selektori fudbalske i košarkaške reprezentacije Dragan Stojković Piksi i Svetislav Pešić, akademik Vasilije Krestić, reditelj Egon Savin, dečije pozorište u Subotici, gimnazija u Čačku...

 
MarketingNajnovije vesti