Aleksandar Vučić
Srbija

Vučić: Narednih deset dana ključno, disciplina najvažnija

Izvor: 
021 Pet, 10/04/2020 - 12:11

 

"Do 20. aprila mislim da se rešava naša sudbina prema ovom virusu i tad će biti potrebna najveća disciplina", naglasio je Vučić.
 
Ističući da nemamo više bolnica ni smeštajnih kapaciteta za novoobolele, Vučić je rekao da "smo na izmaku".
 
"Zbog toga je doneta odluka da bolnica u Leskovcu postaje kovid bolnica, kao i kompletna nova zgrada KC Niš osim Urgentnog centra. Takođe, biće pripremljen i hotel Nais, kasarna u Nišu, kao i drugi hoteli", rekao je Vučić.
 
Vučić je najavio da će za 10 dana početi "proizvodnja nečega što liči na lek hlorokin". Za mesec dana, kaže, biće proizvedeno oko 50.000 kutija, što je, navodi, dovoljno za Srbiju.
 
"U Niš je stiglo pet kliničkih respiratora, danas još pet, a za poslednjih mesec dana ukupno 29", naveo je Vučić i dodao da stiglo je i još 20 neinvazivnih respiratora, pulsni oksimetri.
 
Kaže da će stručnjaci koji su se borili protiv virusom korona biti odlikovani Ordenom Republike Srbije 28. juna. 
 
Vučić je rekao da bi do kraja meseca moglo da bude ukinuto vanredno stanje.
 
"Ovo je moja nada, nije moja prognoza, jedva čekam da ga ukinemo", rekao je Vučić.
 
Vučić je rekao da je smatrao da je važno da obavesti ljude da je njegov sin Danilo zaražen i da se sada nada da će dočekati da "ode na Sajam", a posle toga kući. Na pitanje novinara da li je testiran, Vučić je rekao da je svakodnevno u kontaktu sa lekarima i da kada bude postajala bilo kakva sumnja da je zaražen, biće testiran na virus korona i dodao da je odgovoran i sluša lekare.
 
"Razgovarao sam sa Goranom Stevanovićem, čim je moj sin primljen, razgovarao o svim kontaktima. Molim vas da me pustite, dok Danilo ne bude bolje, da sam brinem svoje brige. Nemojte da brinete za mene, jer nikada niste brinuli. I kažite da to nije od brige, već jer želite da budem politički izolovan", rekao je Vučić.
 
Upitan kada se poslednji put video sa sinom, Vučić je rekao: "Video sam sina i volim ga beskrajno i neću zbog toga da se pravdam. Ali sam bio na bezbednoj udaljenosti".
 MarketingNajnovije vesti