• Vučić: Nemamo više gde pacijente, protesti u Beogradu i Novom Sadu razlog širenja zaraze

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se zdravstveni sistem suočava sa velikim problemom velikog broja novozaražanih, i to je direktno vezano sa protestima.

    Vučić je, u izjavi novinarima, nakon obilaska radova na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje 2“, rekao da se krenulo u raščišćavanje terena i da se čeka samo projekat CIP-a za izgradnju dve kovid bolnice.

    Rekao je i da se renovira sve što je moguće.

    „Suočavamo se sa velikim problemom velikog broja zaraženih. Danas je veći nego juče. U Beogradu i Novom Sadu on je direktno vezan sa protestima, kao što smo i očekivali. To nam pravi užasne probleme“, objasnio je Vučić.

    Kazao je da zbog toga mora da se otvori za kovid pacijente Institut za medicinu rada i Kožna klinika.

    „Ne znamo više gde da smeštamo ljude, zamolićemo da nam u Areni omoguće prikopčenje gasnog razvodnika“, dodao je on.

    Vučić je kazao da ne razume ljude, posebno one koji se bave javnim poslom, da se bave više ličnim interesima nego zdravljem nacije.

    Kazao je da se nastoji da se u naredna 3 do 4 dana prevaziđu žarišta, i da se krajem nedelje krene sa smanjenjem broja novozaraženih.

    Ukazao je i da se mora ubrzati izdavanje rezultata testiranja.

    Međutim dodao je da se devet puta više testira od po veličini druge zemlje u regionu.

    „Moramo da ubrzamo da stižu rezultati u roku od 24 sata“, kazao je on.

    Institut Dedinje 2 gotov do kraja juna 2021.

    Izgradnja velelepnog Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje 2“ u Beogradu biće kompletno završena za manje od godinu dana, odnosno do kraja juna 2021, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska radova.

    Vučić je primetio da je dosta toga urađeno od kada je poslednji put bio i da ne može da se snađe u prostoru, pošto je sada sve drugačije.

    Dobio je informaciju da će sve biti završeno krajem juna 2021. i čestitao radnicima na tome.

    Direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević upoznao je predsednika da će nabavka opreme koštati 15 miliona evra i da će biti spremna na vreme.

    Blagojević je rekao da će se tu biti uveden i centralni sistem za praćenje svakog pacijenta i dodao da će to biti prvi put u regionu, a Vučić je kazao da je to video u Parizu.

    „Za manje od godinu dana biće sve gotovo, ispred roka idemo, svaka čast beogradskoj firmi koja odlično radi posao.

    Vučić je kazao da će biti napravljena i garaža za zaposlene.

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se zdravstveni sistem suočava sa velikim problemom velikog broja novozaražanih, i to je direktno vezano sa protestima.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]