Aleksandar Vučić
Srbija

Vučić: Nikada se nisam video sa Belivukom, platiću sam sebi zatvor ako se dokaže suprotno

Izvor: 
Beta Čet, 22/07/2021 - 13:55Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da se ikada video, sastajao ili na bilo koji način razgovarao sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka.
 
Vučić je rekao da je spreman da o tome govori pred svim nadležnim organima ili čak i javno da se podvrgne poligrafu.
 
"Spreman sam da ponudim da, ukoliko se dokaže da sam se video sa njima, ne samo da se sklonim sa ovog mesta, nego da doživotno budem iza rešetaka i da platim sebi svaki dan u zatvoru", rekao je Vučić.
 
On je rekao da je ponosan što su pripadnici tog kriminalnog klana izabrali baš njega za najvećeg protivnika i najavio da će u narednih 48 sati javnosti ponuditi dokaze koje će baciti novo svetlo na sve te optužbe i koji će ukazati i na političke veze kriminalaca.
 
Vučić je rekao da je u toj izjavi Belivuk rekao da nikoga nije ubio, iako postoje ubedljivi dokazi da to nije tačno, i da je to razlog zbog kojeg je odlučio da lansira priču o navodnoj povezanosti sa političkim vrhom Srbije.
 
"Kada kriminalci vide da dokazi stižu, reaguju ovako i na ovaj način, da bi dobili političku podršku. Kao što su je već dobili od nekih medija koji su u suvlasništvu nekih političara. Ja očekujem da Belivuk sada bude i kandidat za predsednika, a ovaj drugi, Marko mesar, da bude kandidat za premijera, jer su ih zadužili", rekao je on.
 
Vučić je ocenio da tu priču nisu smislili pripadnici kriminalnog klana Veljka Belivuka, već da im je te poruke i instrukcije prenosio "mafijaški konsiljere", osoba koju je pomenuo u više navrata ali je nije imenovao.
 
On je rekao da će u narednim danima izneti više detalja o navodnim vezama tog "mafijaškog konsiljerea" i kriminalaca.
 
Kako je KRIK danas objavio, Veljko Belivuk je na saslušanju u tužilaštvu negirao da je ubica, ali je govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Kako je ispričao, Vučić i njegovi saradnici tražili su mu više usluga, a koje sve - možete čitati u posebnom tekstu OVDE.MarketingNajnovije vesti