Aleksandar Vučić
Srbija

Vučić: Od 1. januara 2022. prosečna plata biće 600 evra

Izvor: 
FoNet Čet, 13/05/2021 - 11:30Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da će 1. januara sledeće godine prosečna plata u Srbiji biti 600 evra.
 

Vučić je rekao i da je MMF prognozirao privredni rast Srbije od pest odsto.   "Međunarodni monetarni fond promenio je svoje projekcije za Srbiju - umesto privrednog rasta u ovoj godini od pet odsto, sada projektuju šest odsto", izjavio je Vučić.  

Vučić je istakao da MMF procenjuje da javni dug Srbije, "uprkos ogromnom ulaganju u vojsku i drugim investicijama", neće preći udeo od 60,3 odsto u BDP, a da će onda početi da pada, što je nazvao "fantastičnim prognozama za Srbiju".
 
Dodao je da je MMF promenio i projekcije privrednog rasta za Srbiju i u 2022. godini, i to sa 3,8 odsto na 4,5 odsto.   On je rekao kako izmenjene projekcije MMF govore o tome da Srbija "odlično raste i radi", i poručio da je potrebna vakcinacija da bi ekonomija još bolje napredovala i da bi se privuklo što više stranih investicija.   Vučić je naglasio da i zdravstvo postaje jedan od osnovnih stubova ekonomije i ponovio apel da se građani odazovu na vakcinaciju kako bi se stvorili uslovi za rad privrede i ekonomski rast.  MarketingNajnovije vesti