• VUČIĆ: Predložiću nove mere – POLICIJSKI SAT OD 17 do 5 sati

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložiće vladi da od sutra policijski čas bude produžen i da traje od 17.00 sati do 5.00 sati ujutru.

    „Ako ne bude dovoljno, širićemo i dalje. Molim vas ne izlazite napolje“, poručio je Vučić na konferenciji za novinare.

    On je rekao da je to veoma teška mera, ali da disciplina građana nije bila dovoljna.

     

    U Srbiji je do danas registrovano 171 slučajeva zaraze koronavirusom, dok je jedna osoba preminula.

    „Predložiću večeras mere vladi, verujem da će ih prihvatiti. Policijski čas će od sutra trajati ne od 20 sati, već od 17 sati. Što znači da će zabrana kretanja trajati 12 sati za one koji imaju manje od 65 godina“, rekao je Vučić.

    Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je danas bio najteži dan za Srbiju, jer je utvrđeno da je zaraženo još 36 osoba, što je ukupno 171 zaraženi novim virusom.

    Vučić je rekao da će broj zaraženih biti svaki dan sve veći i veći, ukoliko građani Srbije ne promene svoje ponašanje.

    „Ne terajte nas da uvodimo policijski čas 24 sata dnevno“, poručio je i ukazao da će država biti prinuđena da produžava vreme zabrane kretanja, ako treba i do potpune zabrane, ukoliko građani ne budu striktnije poštovali mere vlade.

    „Već u utorak će biti 24 sata policijski čas, ako se ne budemo pridržavali navedenih mera“, rekao je i dodao: „U ponedeljak će biti od 13 sati, od utorka već 24 časa“.

    Apelovao je još jednom na građane Srbije da ne izlaze napolje bez preke potrebe.

    Vučić je izjavio da je 11 ili 12 zaraženih virusom korona na respiratoru, te istakao da nove mere, koje predlaže vladi, nemaju za cilj da bi neko tri sata više sedeo u kući, već da bismo mogli da preživimo.

    „Da li razumete šta se dešava? Ko boga vas molim. Ne radimo ovo zbog bilo kakve politike, iako slušam napade svakog dana. Radimo ovo da zaštitimo živote“, rekao je Vučić.

    On je rekao da je jedan pacijent na respiratoru sa amputiranom nogom u Novom Sadu, kao i da je na respiratoru jedna baka od 92 godine.

    „Velika je borba za te ljude, na dnevnom nivou se borimo za njih“, rekao je Vučić.

    Zamolio je sve da ne izlaze, već da ostaju u kućama, jer će u suprotnom u ponedeljak predložiti da policijski čas počne u 13 sati, a već u utorak da policijski čas važi 24 sata.

    „I ne interesuje me šta ćete da mi kažete, koliko malo ćete da me volite ili poštujete, ili teškog da kažete, jer je to borba za vaše živote i, pre svega, za živote naših roditelja“, rekao je Vučić.

    On je dodao da za sve što predlaže ima saglasnost svih lekara.

    Prvo Srbija, pa svi drugi

    Predsednik Srbije Vučić rekao je da je dobio poziv četvorice evropskih lidera da im pomogne da i oni nabave respiratore, kao ššto ih je on nabavio iz Kine.

    „Mi ćemo da uradimo sve što možemo da pomognemo u regionu, ali prvo Srbija, pa svi drugi“ rekao je.

    Najavio da će u ponedeljak imati sastanak sa ambasadorima zemalja regiona, a dan posle, kaže, i sa svima drugima.

    „Nama je mnogo teško kada ovo moramo da saopštavamo. Po ceo dan i noć radimo, borimo se, ali naša disciplina očigledno nije na zavidnom niovu. Zato molim ljude da razumeju“, apelovao je Vučić.

    Dodao je da je u Hrvatskoj ima 80 zaraženih za jedan dan, te da susedima želi najbolje, da se odbrane od virusa, jer ćemo onda i mi znati da smo na putu da se odbranimo.

    Predsednik je istakao da razume da je svima teško, jer svako mora da se pomiri sa nečim.

    „Ja sam se pomirio sa nečim, ali ću da se borim za živote ljudi“, dodao je Vučić.

    „A, kada se sve završi, onda mi sudite, gonite me streljajte, šta god hoćete, a do tad ću da štitim živote ljudi“, rekao je Vučić.

    Kako je rekao, razume da ima onih koji će reći da ih baš briga jer su siti svega, ali i primetio da to traje trenutak, dva, 10… ,ali da je život dug, da bi se neko time igrao.

    „Ne terajte nas da uvodimo 24 sata policijskog časa. Briga me što niko to u svetu nije uradio, ja ću da uvedem“, rekao je Vučić.

    Istakao je i da je od 5. marta u zemlju ušlo gotovo 318.000 ljudi, od kojih su neki došli direktno iz karantina, svesni da je ovde lečenje besplatno.

    „I lečićemo. Dobrodošli u vašu zemlju, svakog koga treba da lečimo, lečićemo i borićemo se sa vama“, rekao je Vučić.

    U četvrtak 15 miliona maski u apotekama

    „U apotekama u Srbiji u četvrtak će biti 15 miliona zaštitnih maski“, izjavio je predsednik Vučić.

    „Podelićemo sve, sve u narod. Onda nam sledi još 35 miliona maski, pa još 50 miliona maski“, rekao je on na konferenciji za medije i dodao da je već kupljeno 49,5 miliona maski.

    On je rekao da će Jumko, Podravka, Galenika proizvoditi maske.

    Kako je naveo, biće kupljena i mašina za proizvodnju maski, a biće angažovane i manje fabrike za njihovu proizvodnju.

    Predsednik je rekao da je u međuvremenu za kliničke centre nabavljen natrijum hipohlorid, koji je najbolji za dezinfekciju bolnica.

    On je dodao da će od ponedeljka početi proizvodnja kvasca, a od utorka i srede 70 procentnog alkohola.

    „Sve što možemo da proizvedemo u Srbiji, trudimo se da proizvedemo i uspećemo to da uradimo“, rekao je Vučić.

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložiće vladi da od sutra policijski čas bude produžen i da traje od 17.00 sati do 5.00 sati ujutru.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija