• Vučić predsednik SNS do izbora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ostaće na čelu te stranke do izbora u aprilu, nakon čega će biti održana vanredna skupština.
     
    Na toj skupštini biće izabrani novi predsednik i zamenik predsednika, izjavila je danas potpredsednica SNS Ana Brnabić.
     
    Ona je rekla da su danas na petoj izbornoj skupštini SNS, pored nje, za potpredsednike stranke izabrani Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Đurić, Marko Đurić, kojem je zamrznut mandat zbog njegovog ambasadorskog angažmana i Aleksandar Šapić. 
     
    Kako je navela, Nevena Đurić je izabrana na predlog Aleksandra Vučića.
     
    Kako se navodi na sajtu SNS, Brnabić je kazala da je na današnjoj skupštini usvojeno deset načela političkog delovanja SNS, Izveštaj o radu stranke, a izabrani su i novi Glavni odbor, novi Izvršni odbor i za predsednika Izvršnog odbora Darko Glišić, kao i novi članovi Predsedništva stranke.
    Brnabić je rekla i da je Vučić odbio da prihvati jednoglasan predlog svih članova stranke i da se ponovo kandiduje kao jedini kandidat za predsednika SNS.
     
    „Jednoglasna odluka svih članova, svih mesnih, gradskih odbora bila je da predsednik Aleksandar Vučić nastavi i da bude jedini kandidat za predsednika Srpske napredne stranke. On je odbio da se kandiduje za predsednika SNS, pa smo postigli kompromisno rešenje i produžili mu mandat tako da će nastaviti da vodi Srpsku naprednu stranku do ovih izbora, odnosno da podrži stranku i pomogne joj i za ove izbore“, navela je.
     
    Dodala je da je izabrano manje od 100 članova Predsedništva stranke, a da se posebno ponosi time što su veliki broj novih članova Predsedništva žene.
     
    „Važno je i ponosna sam što imamo oko 50 potpuno novih članova Predsedništva Srpske napredne stranke, od kojih je značajan broj mladih u skladu sa onim što je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić tražio od nas, a to je i da pokrenemo smenu generacija i da damo veću šansu mladima, što smo radili i sve ovo vreme kroz Akademiju mladih lidera“, navela je Brnabić.
     
     

    Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ostaće na čelu te stranke do izbora u aprilu, nakon čega će biti održana vanredna skupština.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija