Aleksandar Vučić Foto: FB/Aleksandar Vučić
Srbija

Vučić: Razgovori o Vladi Srbije čim se formira parlament

Izvor: 
N1/Beta Pet, 03/06/2022 - 16:33Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u razgovore o formiranju nove Vlade ući "čim se formira parlament".

„Nadam se da će sad konačno da završe sve procedure. Kad budemo imali konačan spisak poslaničkih grupa ili lista koje su ušle u parlament onda ću nosioce tih lista pozivati na razgovore u cilju što bržeg obavljanja razgovora i formiranja Vlade“, rekao je Vučić u Vranju gde je obišao Centar za azil u kom su smeštene izbeglice iz Ukrajine.

Upitan da li će predstojeća poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova dovesti do novih pritisaka na Srbiju, Vučić je rekao da treba sačekati da se vidi kako će ta poseta da se odigra.

„Moguće je da sve bude u redu, a moguće i da ne bude. Da li je zakazano sve, zakazano je sve. I kad će se sastati sa Selakovićem, gde sam ja na večeri, gde je poseta groblju“, kazao je Vučić.

Komentarišući odluku kosovskih vlasti da zabrane sveštenicima SPC da na Spasovdan održe liturgiju u crkvi Hrista spasa u Prištini, predsednik Srbije ocenio je da je u pitanju "bahatost i arogancija".

"To govori o njima, ali nažalost, nikad neće naići na osudu onoga što mi eufemizmom nazivamo međunarodnom zajednicom. Sve što se učini protiv Srba nikad nije problem, a obrnuto je smrtni greh, ali na to smo već navikli", naveo je Vučić.

 
MarketingNajnovije vesti