• Vučić: Srbija nije uvela sankcije Rusiji i 89 dana čvrsto drži svoje pozicije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da zvanični Beograd nije uveo sankciji Rusiji i da 89 dana čvrsto drži svoje pozicije u rusko ukrajinskoj krizi.

     

    Vučić je rekao novinarima u Beogradu da nedavna deklaracija iz Tirane, koju je podržala Srbija, „nema veze sa sankcijama“.

    „To u Tirani je bila regionalna incijativa i nema nikakve veze sa sankcijama“, rekao je on komentarišući to što su zemlje jadransko-jonske regije, među kojima i Srbija, usvojile u Tirani deklaraciju u kojoj su invaziju Rusije na Ukrajinu nazvale „nezakonitom i neopravdanom agresijom“ i izrazile predanost suverenitetu, nezavisnosti, jedinstvu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

    Vučić je rekao i da se državna politika Srbije, od sednice Saveta za naciobnanu bezbednost nije promenila.

    „Ništa se nije promenilo, osuđujemo upad na teritoriju suverene zemlje kakva je Ukrajina, a nije se promenilo ništa što se tiče sankcija (Rusiji)“, rekao je on.

    Ponovio je da je Srbija, zbog takvog stava, izložena mnogim pritiscima.

    Odbacio je navode da će vlast pokušati nešto da sakrije po pitanju sankcija Rusiji, te naglasio da od naroda niko neće ništa da krije, niti je, kako je ukazao, moguće da nešto bude sakriveno.

    „Dok možemo da izdržimo, dok možemo da čuvamo svoju politiku koju smo ustanovili to (radimo) a kad ne budemo mogli, onda ćemo da se obratimo narodu i kažemo „zbog toga i toga nismo mnogli“, ako do toga bude došlo“, rekao je on.

    Prema njegovim rečima, videće se da li će uopšte i doći (do toga da se promeni stav Srbije).

    „Do sada, 89 dana mi čvrsto držimo svoje pozicije onako kako smo držali prvog dana“, rekao je predsednik Srbije.

     

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da zvanični Beograd nije uveo sankciji Rusiji i da 89 dana čvrsto drži svoje pozicije u rusko ukrajinskoj krizi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]