• Vučić u narednih šest meseci formira „veliki pokret za opstanak Srbije“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je da će u narednih šest meseci biti stvoren „novi nacionalni pokret za opstanak i napredak Srbije“.
     
    On veruje da će imati podršku naroda za to.
     
    „Moramo da podignemo glavu i glas za normalnu i snažnu Srbiju koja će da brine o sebi, a ne o drugima i da se suprotstavimo svim ovim teškim bolestima koje su u političkom smislu ophrvale naše društvo“, poručio je Vučić za televiziju Pink.
     
    Kako su prethodno preneli beogradski mediji, Vučić ubrzano radi na stvaranju nove organizacije čiji je radni naziv Moja Srbija. 
     
    Ideja je rebrendiranje Srpske napredne stranke kako bi Vučić obezbedio kontinuitet vlasti, pisao je Danas. 
     
    „Ideja je da Moja Srbija u svom angažmanu stavi akcenat na orijentaciju ‘ni zapad, ni Rusija, već srpski interesi’ i da na taj način promoviše vođenje odgovorne nacionalne, ali i građanske politike. Shodno tome, već su počeli da se vode razgovori sa ljudima koje inicijatori žele da vide u redovima Moje Srbije. Naime, jedan od aduta te političke organizacije bi bila i ‘nova nekompromitovana lica'“, rekao je izvor ovog lista.
     
    Moja Srbija bi mogla da se aktivira onog trenutka kada bude postignut određeni dogovor sa vlastima u Prištini u vezi sa statusom Kosova. 
     
    Kako je pisala Nova, na osnovama nove organizacije već radi Goran Vesić. 
     
    Ideja o rebrendiranju stranke nije nova, originalna, niti jedinstvena za Srbiju. Pre samo nekoliko predsednik Francuske Emanuel Makron promenio je ime svoje stranke iz Republika u pokretu u Preporod, što će poslužiti za revitalizaciju stranke i pripremu za predsedničke izbore 2027. godine. 

    Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je da će u narednih šest meseci biti stvoren „novi nacionalni pokret za opstanak i napredak Srbije“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Svi pregledi koje treba obaviti za upis u školu

    Svake godine u aprilu mesecu počinje upis prvaka u školu. U to vreme roditelji sa svojim prvacima polako ulaze u proces priprema i planiranja svih pregleda koje je potrebno obaviti pred sam […]