Aleksandar Vučić
Srbija

Vučić: Za nas nema srećnog rešenja za Kosovo i Metohiju

Izvor: 
Tanjug Sub, 06/06/2020 - 11:12

Borićemo se čvrsto i snažno za Kosovo i Metohiju, naše interese i prava našeg naroda, ali za nas nema srećnog rešenja, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao da se ne može očekivati da će velike sile i ključne zemlje promeniti svoj stav o nezavisnosti tzv. Kosova, te stav da nema promene granica sadašnjeg Kosova u odnosu na Srbiju.

To je, istakao je Vučić za Prvu tv potvrdio i Žozep Borel.

Pred nama je šest meseci teške političke borbe za naše nacionalne interese na KiM i za prava našeg naroda tamo.

Predsednik je rekao da očekuje da specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak odmah posle izbora 21. juna dođe u Beograd i Prištinu.

"Očekujem i razgovore sa Ričardom Grenelom, i sa svima koji se interesuju za rešavanje pitanje KiM", rekao je Vučić.

Ipak, ističe, za nas tu "nema srećnog rešenja".

Kako god da bude rešenje, Beograd ne može da bude naročito zadovoljan, ponavlja predsednik Srbije i dodaje da laganjem ili varanjem ljudi ne bi ništa mogao da postigne.

"Šta da radim (što Srbi to ne vole da čuju). Da ih lažem da ćemo da dobijemo izlaz kod Valone, a da ćemo u Elbasanu ne znam šta da radimo…. Da će u Kačaniku da dočekaju srpsku reprezentaciju kada nešto postigne…", upitao je Vučić.

Dodao je da njegov posao, kao predsednika Srbije, nije da obmanjuje ljude.

Nije suština moja sudbina, već sudbina Kosova i Metohije, Srbije i naroda

Nije suština moja politička sudbina po pitanju Kosova, kako to misli opozicija, suština su naši nacionalni i državni interesi na Kosovu i sudbina našeg naroda, poručio je Vučić.

Vučić je ukazao da, na žalost, ne možemo u Srbiji da postignemo konsenzus:

"Jer, neki čekaju da će Vučić da se saplete oko Kosova kao da su ostavili u amanet zlatnu ušteđevinu. Čekamo da se skloni Kosovo kao teret, pa ćemo mi da ga sklonimo", sažeo je Vučić stav opozicije po pitanju Kosova, kao da je reč o dnevno političkom pitanju, a ne nacionalnom i državnom interesu.

 
MarketingNajnovije vesti