• Vučiću Oktobarska nagrada Kraljeva: Dovođenjem stranih investitora podigao je iz pepela zamrlu privredu Kraljeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Ovogodišnja Oktobarska nagrada grada Kraljeva mogla bi da pripadne predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ukoliko odbornici usvoje predlog Gradske komisije za dodelu nagrada i priznanja.
     
    Iz Komisije navode da predsednik Vučić zaslužuje nagradu zbog svog „ogromnog doprinosa razvoju“ grada na Ibru, prenosi N1

     

    „Dovođenjem stranih investitora podigao je iz pepela zamrlu privredu Kraljeva, a projektima kao što su Moravski koridor i aerodrom Morava napravio od grada strateški važnu saobraćajnu tačku u Srbiji“, piše u predlogu odbora SNS u Kraljevu koji je upućen komisiji.

     

    A Kraljevo Vučiću nije bilo na mapi zvaničnih poseta punih šest godina nakon što su naprednjaci došli na vlast u Srbiji. U poslednje tri godine, ne računajući stranačke skupove, pojavio se dva puta i to na otvaranju dve fabrike.
     
    Vučić se našao rame uz rame sa dobrotvorom i humanistom iz Kanade Milomirom Glavčićem, koji je pre dve godine dobio Oktobarsku nagradu. S tim što je Glavčić do sada donirao 10 miliona evra sopstvenog novca.
     
    „Ne samo Glavčić. Ima još ljudi koji su to zaslužili prethodnih godina. I sada među njih ubacujemo političku figuru koja nema ni ustavna ovlašćenja da otvara bilo kakve fabrike ili aerodrom. Vučić koji je na tom mestu na kojem je nije zadužen za dovođenje fabrika. One su dovedene subvencijama iz budžeta na zemljištu koje je na najboljoj lokaciji i koje pripada Kraljevu. I fabrike nisu došle zbog Vučića, već zbog debelih subvencija i jeftine radne snage“, kaže odbornik Ivan Matović.
     
    Ovaj odbornik Udruženja „Starosedeoci Kraljeva“ kaže za N1 da je predlog da Vučić dobije Oktobarsku nagradu čin koji pokazuje da čitavo rukovodstvo u Kraljevu pokušava da se dodvorava lideru SNS.
     
    Nakon što odbornici lokalnog parlamenta odluče o predlozima, priznanja ovogodišnjim laureatima biće dodeljena na svečanoj sednici gradske skupštine, 7. oktobra.
     

    Ovogodišnja Oktobarska nagrada grada Kraljeva mogla bi da pripadne predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ukoliko odbornici usvoje predlog Gradske komisije za dodelu nagrada i priznanja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Strip u fokusu – D.I.Y. Strip Fest u Parobrodu

    U subotu 20. aprila, u Ustanovi kulture "Parobrod" u Beogradu od 11 do 19 časova, biće održan jedinstveni događaj - D.I.Y. Strip Fest. Ovaj bazar slavi domaći nezavisni strip i pruža […]