• Vulin: Ako se Vučić ne kandiduje, ja ću se kandidovati za predsednika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je jedini razlog da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne kandiduje na predsedničkim izborima – pritisak zemalja zapada.

     

    Vulin je za TV Prva kazao da će se on lično kandidovati za predsednika ukoliko to Vučić ne uradi.

    „Nas dvojica smo saborci. Ako Srpska napredna stranka neće da se bori, onda će Pokret socijalista. Imaju boljeg od mene, to je Aleksandar Vučić, ali nemaju drugog boljeg od mene, prema tome, ili će on da se kandiduje, ili ću ja“, rekao je on.

    „Većina pripadnika Belivukove grupe dobiće doživotni zatvor“

     

    Vulin je rekao da će optužnica protiv pripadnika grupe Veljka Belivuka „sigruno“ biti proširena i da će većina osumnjičenih dobiti kaznu doživotnog zatvora.

    „To nema nikakve veze sa Partizanom i navijačima, to su koljači i ubice. Mi (policija) kontrolom i prisustvom na stadionu ne smemo da dozvolimo da se oni poistovete sa navijačima“, rekao je on na TV Prva i dodao da roditelji ne smeju da dopuste da im policija vaspitava decu.

     

    Vulin je istakao da je uslov za poboljšanje situacije na utakmicama poštovanje zakona i individualna odgovornost.

    „Srbija ima zakone i oni moraju da se poštuju, ali mora da postoji i individualna odgovornost, nema – oni su navijači, jer svako od njih ima ime i prezime. Nema navijači su skandirali žuta kuća, nego ko je to počeo, najvažnije je znati ko je taj koji je nešto loše uradio“, rekao je on.

    Srbija za Avganistance usputna tačka, krajnji cilj im je Zapadna Evropa

     

    Vulin kaže da „nijedan Avganistanac“ ne želi da ostane u Srbiji, jer je ona za njih „usputna tačka“, a cilj je Zapadna Evropa.

    On je rekao da je u Srbiji trenutno oko 5.000 ljudi iz Avganistana, Sirije i drugih zemalja.

    „Situacija u Avganistanu neće uticati na to da u našu zemlju dodju stotine ili desetine hiljada ljudi. To je daleka zemlja, ne mogu tek tako da stignu, potrebno je vreme, nije to tako jednostavno“, rekao je on.

    „Inckov Zakon je donet da bi se Srbi sprečili da govore istinu o Srebrenici“

     

    Aleksandar Vulin ocenio je da Zakon visokog predstavnika u BiH Valentina Incka nije donet da bi se donela istina o genocidu o Srebrenici, već da bi se sprečilo da Srbi govore istinu o Srebrenici.

    „To je Inckova osveta, jer se sveti narodu koji ga nije voleo, a nije ni on njih“, rekao je on. Takođe je rekao da mogućnost hapšenja srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika zbog negiranja genocida „nije način da se sačuva mir u regionu“.

    „Sad hoće da hapse Dodika ili svakog Srbina koji misli svojom glavom. Onda pravite od Bosne tamnicu naroda. Neće Bošnjaci zbog ovog zakona biti srećniji, on samo preti miru i njihovim životima“, rekao je on.

     

     

    Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je jedini razlog da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne kandiduje na predsedničkim izborima – pritisak zemalja zapada.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]