Aleksandar Vulin Foto: Medija centar Beograd
Srbija

Vulin dobio plaketu sa oborenim "nevidljivim" avionom

Izvor: 
FoNet Pet, 16/10/2020 - 23:25

Komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva Tiosav Janković uručio je ministru odbrane Aleksandru Vulinu Plaketu sa originalnim delom oborenog "nevidljivog" aviona F-117 A, kojeg je Treći raketni divizion PVO oborio 27. marta 1999. godine.
 
Vulinu je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Plaketa uručena u znak zahvalnosti za saradnju i sve što je ministar učinio na jačanju jedinice i poboljšanju položaja njenih pripadnika i vraćanju ratnog imena jedinici.
 
Tokom obilaska diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva u kasarni "Milan Tepić" u Jakovu Vulin je rekao da nema armije na svetu koja bi se odrekla imena i tradicije jedinice poput Trećeg raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva, koji je "tokom NATO agresije 1999. godine oborio čuveni "nevidljivi" avion F-117 A, avion F-16 i uspešno branio našu zemlju".
 
On je rekao da je Treći raketni divizion za protivvazduhoplovna dejstva danas opremljen sistemom Pancir.
 
"Imati Pancir znači čuvati svoje nebo i svoju zemlju. Imati Pancir znači biti rame uz rame sa najboljim i najsavremenijim armijama sveta", rekao je Vulin.
 MarketingNajnovije vesti