• VULIN: Dok je predsednik Vučić na čelu Srbije, dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, marihuana neće biti legalizovana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas Studentski grad na Novom Beogradu i razgovarao sa studentima povodom obeležavanja 26. juna – Međunarodnog dana  protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.

     

    Ministar unutrašnjih poslova istako je da lake i teške droge ne postoje i da marihuana u Srbiji neće biti legalizovana dok god je na čelu Srbije Aleksandar Vučić.

     

    „Čak 80 posto krivičnih dela nastaje i proističe zbog droge. Srpska policija nastavlja žestoku borbu protiv organizovanog kriminala i narko-dilera koji zarađuju ogromne svote novca trujući našu decu, našu omladinu. Lake i teške droge ne postoje, i baš kao što hapsimo one sa kilogramima kokaina ili heroina, isto tako hapsimo i one sa jednim džointom. Dok je predsednik Vučić na čelu Srbije, dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, marihuana neće biti legalizovana u našoj državi“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prilikom razgovora sa studentima.

     

    „Studentski grad je kontrolisano mesto, bezbedno mesto, ustanova koja ima svoja jasna pravila koja se poštuju. U Studentskom gradu borave studenti iz svih krajeva Srbije, uče, druže se, treniraju, ali u kontrolisanim uslovima uz najviše mere zaštite. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova redovno patroliraju i obilaze Studentski grad, preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti kako bi bezbednost studenata bila na najvišem nivou. Takođe, s obzirom da se protiv naše države vodi specijalni rat i da su lažne dojave o bombama sve učestalije, kontradiverzione ekipe vrše preventivne preglede i u Studentskom gradu i u studentskim domovima i na fakultetima, dakle, na svim mestima gde borave studenti“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

     

    Generalni sekretar SKONUS-a Luka Marošanin zahvalio se državnom rukovodstvu na čelu sa predsednikom Aleksansrom Vučićem na brizi koju iskazuju za studente i njihovu veću bezbednost i zaštitu.

     

    „26. jun je važan dan, kada mi kao studentski predstavnici posebno pokušavamo da istaknemo štetnost narkotika, kao i probleme koje zloupotreba istih donosi. Mladi su posebno osetljiva grupa, a posledice koje konzumiranje narkotika donosi su razorne. Zato nam je velika čast što smo danas o ovoj temi imali priliku da porazgovaramo sa ministrom unutrašnjih poslova gospodinom Aleksandrom Vulinom. Mi studenti u potpunosti podržavamo politiku ministra Vulina i Ministarstva policije da treba hapsiti i za jedan džoint, jer uništavanje mladih je nedopustivo“, poručio je Marošanin.

     

    Predsednik udruženja studenata doma 3, Marina Terzić zahvalila se MUP-u,  ministru policije Aleksandru Vulinu i direktoru Studentskog centra Goranu Miniću na svemu što čine za podizanje nivoa bezbednosti studenata.

     

    „Veliko nam je zadovoljstvo što je ministar unutrašnjih poslova danas bio u poseti Studentskom gradu. Razgovarali smo o vrlo značajnim temama koje su trenutno aktuelne i tiču se svih studenata podjednako i njihove bezbednosti“, istakla je Terzić Marina, predsednik udruženja studenata doma 3.

     

     

     

     

    ​Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas Studentski grad na Novom Beogradu i razgovarao sa studentima povodom obeležavanja 26. juna – Međunarodnog dana  protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija