Aleksandar Vulin Foto: Medija centar Beograd
Srbija

Vulin: Posedovanje Sky telefona da bude krivično delo

Izvor: 
Tanjug Ned, 07/03/2021 - 23:14

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras da se zalaže za to da posedovanje "Sky" telefona bude krivično delo.

Poručio je da je država ozbiljna, da nema zaštićenih i da neće jedna banda zameniti drugu, već da će svaka sledeća koja pokuša da bude kao banda Belivuk-Miljković biti "uništena, na zakonit način".
 
"Da nismo imali dokaze ne bismo ni mogli da sprovedemo ovu akciju, ne bi bilo hapšenja ovako velikog broja ljudi. Naravno, kako istraga napreduje, kako smo došli do njihovih telefona i izvršili pretres njihovih stanova, kuća, automobila, samim tim počinju da se nalaze i novi dokazi", rekao je Vulin.
 
Govoreći o aplikaciji "Sky" koju je koristila Belivukova kriminalna grupa, Vulin je rekao da se zalaže za to da svako posedovanje kodiranih telefona bude krivično delo.
 
"Nesporno je da to koriste kriminalci. Zalažem se da to bude krivično delo, kao što smatram da kupovina svakog telefonskog broja, bez obzira da li je pripejd ili postpejd, mora biti uz ličnu kartu", rekao je Vulin.
 
Naveo je da je posedovanje "Sky" telefona u nekim državama već krivično delo.
 
"Možda to neće zaustaviti kriminalce da ga koriste, ali ako ništa drugo, to će dati policiji još jedan razlog da ih privede i skloni sa ulice", dodao je Vulin.
 MarketingNajnovije vesti