• Vulin: Procesuirano 18 kriminalnih grupa, zaplenjeno više od dve i po tone droge

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Nastavnom centru „Makiš“ taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Uprave kriminalističke policije uz korišćenje najsavremenijih pušaka namenjenih za vežbe i obuke koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo za pripadnike UKP-a. 

    „Zahvaljujući podršci koju imamo od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nastavljamo žestok obračun sa kriminalcima i narko-dilerima, ali isto tako, nastavljamo da snažimo, opremamo i razvijamo našu kriminalističku policiju. Važno mi je da svaki pripadnik UKP-a ima najbolju moguću opremu, oruđe i oružje, baš kao što mi je važno da prilikom izvršavanja zadataka koji su teški i kompleksni pripadnici UKP-a budu bezbedni i zaštićeni. Iz tog razloga u proteklih godinu i po dana uložili smo značajna sredstva za potrebe UKP-a, a ova savremena oprema za treninge i markere koje smo obezbedili su samo deo našeg kontinuiranog ulaganja u UKP“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin. 

    „U periodu od 1. januara do danas procesuirano je 18 organizovanih kriminalnih grupa, čak osam u vezi sa trgovinom drogom. Takođe, od 1. januara do danas zaplenjeno je više od dve i po tone droge. Srpska policija nastaviće odlučno i hrabro da zadaje udarce kriminalu, a zbog visokih rezultata i predanog rada naših policajaca, Srbija može da bude ponosna“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. 

    Ministar unutrašnjih poslova uverio se u efikasnost i kvalitet nove opreme za treninge pripadnika UKP-a iz oblasti operativne policijske veštine i primene policijskih ovlašćenja. 

    Oprema koju je obezbedilo Ministarstvo unutrašnjih poslova koristi se za uvežbavanje taktike hapšenja izvršilaca krivičnih dela prilikom zaustavljanja vozila koja oni koriste, kao i prilikom upada u prostore koje koriste.

    ​Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Nastavnom centru „Makiš“ taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Uprave kriminalističke policije uz korišćenje najsavremenijih pušaka namenjenih za vežbe i obuke koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo za pripadnike UKP-a. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]