Srbija

Vulin: Svi građani treba da budu spremni da služe svojoj državi

Izvor: 
FoNet Pon, 16/09/2019 - 10:40

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da svi građani treba da budu spremni da služe svojoj državi, da se bore za svoju zemlju i da se pripremaju za odbranu svoje zemlje.

 

"Kad kažem odbrana svoje zemlje, to ne znači samo vojska, to ne znači samo oružje. To znači i biti spreman za pomoć u elementarnoj nepogodi, ukazati prvu pomoć, sačuvati vrednosti koje ovu zemlju čine vrednom ponavljanja, čuvati vrednosti koje su ovaj narod učinile slobodarskim", rekao je Vulin u Kruševcu na obeležavanju 100 godina od osnivanja Organizacije rezervnih vojnih starešina Srbije, a prenosi ministarstvo u saopštenju.
 
Ministar je rekao da je Savez organizacija rezervnih vojnih starešina od posebnog značaja za Ministarstvo odbrane jer prepoznaju iste vrednosti i jer su to ljudi koji s pravom kažu da su tu, bez obzira da li su aktivni ili u rezervnom sastavu, na raspolaganju svojoj zemlji.
 
"Srpski narod je, kao narod vojničkih pobednika, pobeđivao zato što niko nije mogao da razluči gde prestaje narod, a gde počinje vojska. Zato je i bio nepobediv", rekao je Vulin.
 
Prema njegovima rečima, da bi jedna država i jedan narod bio spreman za odbranu od svakog zla koje može da nastupi, ne može samo država da bude ta koja će organizovati narod.
 
Srbija je uvek, i u prošlom veku koji su obeležila teška ratovanja, mogla da kaže da je imala ljude koji su bili u stanju da je brane i čuvaju, istakao je ministar i izrazio nadu da rata više nikada neće biti, ali da "sebi nikada ne smemo dopustiti da budemo nespremni da čuvamo svoju zemlju".
 
"To je razlog zbog kojeg je od ove godine u odredjene školske predmete vraćeno učenje veština koje nas pripremaju za odbranu zemlje, za čuvanje integriteta države, ali i za pomoć svakom čoveku kome je pomoć potrebna", dodao je ministar.MarketingNajnovije vesti