Foto: Publicdomainpictures
Srbija

Za desetak dana novi konkurs za dodelu seoskih kuća mladima

Izvor: 
Tanjug Uto, 08/02/2022 - 12:02Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je da će za desetak dana biti raspisan novi poziv za dodelu kuća.
 
Krkobabić je pozvao sve od 18 do 45 godina koji žele da ostanu ili odu na selo, da se prireme za podnošenje zahteva.
 
Krkobabić je gostujući na TV Pink rekao da Ministarstvo za brigu o selu nastavlja sa programima za dodelu kuća, minibuseva i organizovanja Miholjskih susreta sela.
"Radili smo žestoko, kuće su bukvalno planule, 651 kuća je useljena", rekao je ministar i naglasio da je 150.000 kuća u Srbiji prazno.
 
Kaže da je više od 1.000 ljudi konkurisalo za dva, tri meseca, zatrpani su zahtevima, vlada je izdvojila dodatnih 500 miliona.
 
"Prosek godina je nešto preko 30 godina, mladi su hrabriji i odlučniji, broj dece od pet, četiri, tri", rekao je Krkobabić i naveo da mu se nedavno javila porodica sa 13-oro dece koja čeka novi konkurs.
 
Naglasio je da je neophodno da svi mladi do 45 godina koji žele da ostanu da žive na selu, ili da odu na selo, potraže kuću u okruženju u kojem žele da žive i da zajedno sa domaćinom i opštinskom upravom procene njenu vrednost, popune formulare. MarketingNajnovije vesti