Foto: pexels
Srbija

Za drugi ciklus programa "Moja prva plata" izdvojena veća sredstva

Izvor: 
RTS Sub, 28/08/2021 - 14:17Premijerka Ana Brnabić rekla je u Arilju da su u drugom ciklusu programa "Moja prva plata" izdvojene 2,2 milijarde dinara.

Program "Moja prva plata" namenjen mladima radi sticanja radnog iskustva, koji je u prošlom ciklusu obuhvatio njih 8.400, pokazao je dobre rezultate jer je većina i zasnovala radni odnos.

"U drugom ciklusu, koji je započeo pre sedam dana pozivom kompanijama, očekuje se još bolji rezultat", rekla je premijerka Srbije tokom posete porodičnoj tekstilnoj kompaniji "Boa" Bogutovo u Arilju, pozivajući mlade da se od početka oktobra prijave za taj program.

"Mi smo za drugi poziv kao Vada dvojili nešto veća sredstva, 2,2 milijarde dinara ukupno. Povećaćemo one naknade koje dajemo iz budžeta - za mlade sa srednjim obrazovanjem, sada će biti 22.000 dinara mesečno finansijska nadoknada, za one sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara. Postoji prostor da kompanije u kojima mladi stiču svoje prvo radno iskustvo nadopune ovo finansijski i povećaju mesečnu nadokandu", rekla je premijerka.

Prema njenim rečima, najvažnije je steći iskustvo i za veliki broj njih da ostanu na poslu i da imaju svoje prvo radno mesto.

"Nadamo se da ćemo u drugom ciklusu uspeti da obezbedimo radno iskustvo za 10.000 mladih", rekla je Brnabićeva.

 
MarketingNajnovije vesti