• Za kubik ogrevnog drveta i 80 evra: Cene širom Srbije nastavljaju da rastu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Cene ogrevnog drveta nastavljaju da rastu. U ovom trenutku u većini gradova za kubik ogrevnog drva plaća se oko 80 evra, piše Danas.

     

    Uprkos visokim cenama, potražnja je ogromna a, kako kaže vlasnik stovarišta u Subotici, Lajčo Bašić Palković, za svaku isporuku je nova cena.

    U Zrenjaninu, ali i drugim gradovima, javljaju dopisnici Danasa, sve količine koje pristignu na stovarišta se vrlo brzo rasprodaju.

    Tako je, primera radi, ogrevno drvo u Nišu poskupelo je za skoro 25 odsto u poslednjih mesec dana, ali ga sada nema „na stanju“ kao u to vreme, već mora da se naruči i na njegovu isporuku sačeka oko mesec dana.

    U trgovini na veliko „Drvoogrev Niš“ kažu da metar takozvanog metrovskog drveta košta „oko 80 evra“ (9.400 dinara), a metar cepanog drveta „oko 90 evra“ (10.600 dinara).

    U cenu su uračunati prevoz i istovar na teritoriji Niša.

    “Cena u konačnom zavisi od količine koja se kupuje. Ako se naručuje manja količina, cena je puna, a ako je narudžbina veća, cena pada, pa metar cepanih drva košta oko 10.000 dinara“, kažu u ovoj trgovini na veliko.

    Ceo tekst možete pročitati na portalu Danas.rs

     

    Cene ogrevnog drveta nastavljaju da rastu. U ovom trenutku u većini gradova za kubik ogrevnog drva plaća se oko 80 evra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija