• Za sve učenike sledi produženi vikend – a kada tačno počinje zimski raspust

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Za đake ovaj petak će biti prvi neradan dan ovog polugodišta i to zbog državnog praznika Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

    Ovaj mali predah đaci će iskoristiti umesto raspusta koji su imali prošle godine u ovom periodu zbog pogoršane situacije sa korona virusom. Ove godine, pak đacima sledi samo regularan zimski raspust koji počinje 23. odnosno 30. decembra. 

    Ova razlika u početku raspusta zavisi od toga gde đaci žive, jer zbog postojanja dva kalendara zimski raspust ne počinje u isto vreme za sve učenike. Jedan kalendar propisan je za pokrajinske školama, a  drugi važi đake u ostatku zemlje.

    Zimski raspust u decembru

    U Vojvodini zimski raspust za osnovce zvanično počinje 26. decembra, jer je poslednji školski dan petak 23. decembar. Deca će na odmoru u Vojvodini biti sve do petka 13. januara, dok će im prvi školski dan u drugom polugođu biti 16. januar.

    U ostatku zemlje đaci u osnovnim školama na raspust odlaze nedelju dana kasnije, jer će im poslednji školski dan biti 30. decembar. Povratak u školske klupe osnovci očekuju 20. januara.

    Naredni predah đaci mogu očekivati mesec dana nakon raspusta za vreme sretenjskih praznika kada se u školu neće ići od 15. do 19. februara.

    Za đake ovaj petak će biti prvi neradan dan ovog polugodišta i to zbog državnog praznika Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]