• Zaposleni na RTS-u dobijaju bonus od 10.000 dinara ako se vakcinišu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Zaposleni na RTS-u koji su se do 15. avgusta vakcinisali sa obe doze protiv kovida dobili su po 10.000 dinara kao nagradu za doprinos u sprečavanju širenja pandemije.
     
    Tako je RTS postao praktično prvo javno preduzeće u Srbiji koje novčano stimuliše vakcinaciju.

    Internetom kruži obaveštenje koje je Služba obračuna zarada i honorara Sektora za ljudske resurse JMU RTS prosledila zaposlenima u petak.

    Danas je uplaćena zarada za jul 2021. god. Uz zaradu je isplaćena nagrada zaposlenima za doprinos u sprečavanju širenja pandemije u iznosu od 10.000 dinara neto, koji su do 15. 08. 2021. god. dostavili potvrdu da su priimili obe doze vakcine. Nagrada je na obračunskoj listi iskazana u bruto iznosu od 14.266 rsd, sa šifrom 666„, stoji u obaveštenju.

    Upravo neobična šifra na obračunskoj listi, ali nedostatak imena i prezimena i pečata odgovornog, navela je pojedince na pomisao da je reč o neslanoj šali.
     
    RTS: Isplatićemo i onima koji se vakcinišu do 25. septembra
     
    „Blic“ je zbog toga proverio ovu informaciju sa Službom za odnose sa javnošću i korporativni imidž RTS-a.
     
    Nadoknada (nagrada) u iznosu od 10.000 dinara, za doprinos u sprečavanju širenja pandemije, isplaćena je zaposlenima koji su dostavili potvrdu o kompletnoj imunizaciji (vakcinaciji). Takođe, biće isplaćena i radnicima koji se budu vakcinisali do 25. septembra„, ističu u Službi za odnose sa javnošću i korporativni imidž RTS-a.
     
    Kako kažu u ovoj službi, mera je u skladu sa Kolektivnim ugovorom i sprovedena u dogovoru sa sindikatima.
     
    Do sada je vakcinisano oko 65 odsto stalno zaposlenih radnika Javno medijskog servisa Srbije. Od početka pandemije, 457 naših radnika je inficirano, a imali smo i smrtni slučaj usled posledice od oboljenja korona virusom. To je tokom prošle i ove godine smanjilo produktivnost rada (poslovanja) za dve trećine„, podvlače u ovoj službi.
     
    Na RTS-u apostrofiraju da se pospešivanjem vakcinacije, kao jedine sigurne i dostupne zaštite, u ovoj medijskoj kući obezbeđuju uslovi za normalizaciju proizvodnog procesa.
     
    Nagrada za vakcinisane nije isplaćena od tv pretplate
     
    Mnogi su se zapitali odakle javnom servisu novac da finansira nagrade za zaposlene koji su vakcinisani.
     
    Novac je isplaćen isključivo iz dela budžeta koji se odnosi na komercijalno poslovanje, odnosno, nije izdvojen iz prihodovanja od takse koju plaćaju građani Srbije„, naglašavaju u Službi za odnose sa javnošću i korporativni imidž RTS-a.

     

    Zaposleni na RTS-u koji su se do 15. avgusta vakcinisali sa obe doze protiv kovida dobili su po 10.000 dinara kao nagradu za doprinos u sprečavanju širenja pandemije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]