• Zaposlenima u vrtićima 1.900 ugovora za stalno

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uputilo je dopis lokalnim samoupravama u kojem traži da daju ugovore za stalno svima koji u predškolskim ustanovama rade duže od godinu dana na određeno vreme.

    To je danas u Skupštini izjavila premijerka Ana Brnabić dodajući da je komisija za zapošljavanje dala saglasnost za 1.900 ugovora za stalno u predškolskim ustanovama.

    Odgovarajući na pitanje poslanice Pokreta socijalista Ane Karadžić o tome kada će vaspitači u predškolskim ustanovama koji su zaposleni na određeno vreme dobiti stalne ugovore, premijerka je rekla da je aktuelna Vlada mnogo radila sa predškolskim ustanovama i njihovim sindikatima i lokalnim samoupravama kako bi se poboljšali uslovi za rad.

    Dodala je da je sadašnja vlada mnogo uradila za osnovne i srednje škole, kao i za visoko školstvo, ali da će sledeća vlada morati ozbiljno da se bavi predškolskim ustanovama, uz konstataciju da sve što se uloži u predškolske ustanove posle se vrati društvu.

    Premijerka je navela da i u prosveti i u zdravstvu ima onih koji su godinama zaposleni na određeno vreme i ocenila je da njima ugovor za stalno više znači nego povećanje plata.

    Cilj je, kako je rekla, da svi koji su u prosveti zaposleni duže od godinu dana na određeno vreme budu prevedeni za stalno i dodala da se ona zalaže da se to pravilo primeni i u zdravstvu.

    „Razgovarala sam sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem da to završimo i u zdravstvu“, dodala je Brnabić.

    Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uputilo je dopis lokalnim samoupravama u kojem traži da daju ugovore za stalno svima koji u predškolskim ustanovama rade duže od godinu dana na određeno vreme. To je danas u skupštini izjavila premijerka Ana Brnabić dodajući da je komisija za zapošljavanje dala saglasnost za 1.900 ugovora za stalno u predškolskim ustanovama.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]