• Zašto se ne razmišlja o ponovnom uvođenju policijskog časa?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    V.D. Direktorka Instituta „Batut“ Verica Jovanović kaže da Krizni štab nije razmišljao o ponovnom uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.

    „Kovid će biti sa nama, mere će biti uvedene tamo gde to zahteva epidemiološka situacija, pratimo je. U ovom trentuku pratimo žarišta. Sačuvaćemo starije i osobe sa hroničnim oboljenjima, oni su populacija u riziku. Mere treba da budu u primeni jer će štititi od transmisije virusa“, rekla je Jovanovićeva, prenosi RTS.

    Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović dodaje da ponavljanje potpunog zatvaranja može da napravi problem jer nakon zatvaranja ljudi požele da izađu napolje i intenzivnije se druže.

    „To praktično znači da treba primeniti mere kontole međusobne komunakacije. Ići na regionalni pristup, na to smo se i opredelili, da budu mere relaksirane, a da u regionima gde je transmisija intenzivna, mere budu čvršće. U narednom periodu ćemo imati različit stepen mera za različite regione i u zavisnost od kretanja broja obolelih i pozitivnih i kretanja virusa, oscilaciju mera i u tim regionima“, dodaje Stevanović.

    Stevanović kaže da je sada suviše daleko početak nove školske godine da bi mogao da da prognozu da li će se sesti u klupe.

    „I mene lično zanima jer i ja imam dva đaka. Nadam se da će školska godina krenuti normalno, to zavisi od toga kako ćemo sprovoditi mere, to možemo ako radimo svi zajedno“, rekao je Stevanović, prenosi RTS.

    V.D. Direktorka Instituta „Batut“ Verica Jovanović kaže da Krizni štab nije razmišljao o ponovnom uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]