Foto: MUP Srbije
Srbija

Završna faza združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“

Izvor: 
013info Uto, 13/04/2021 - 11:28

Jedinice policije i Vojske Srbije izvode intenzivne vežbovne aktivnosti u okviru združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“.

U vežbi učestvuju pripadnici Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

U završnoj fazi vežbe, u subotu 17. aprila na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“ najvišem državnom i vojnom rukovodstvu i široj javnosti biće prikazan deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva jedinica policije i Vojske prilikom rešavanja kriznih situacija.

Prikaz će otpočeti dinamičnom akcijom specijalnih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije na poligonu „Orešac“. Na „Pasuljanskim livadama“ biće prikazani postupci ojačane borbene grupe u odbrani sa prelaskom u protivnapad.

Pored izuzetne obučenosti i visokog nivoa sinhronizacije, biće  predstavljena i efikasnost dejstva dela najsavremenijih sistema naoružanja koje koristi Vojska Srbije.
MarketingNajnovije vesti