• Zbog izlivanja Tamiša zatvoren put Botoš – Tomaševac

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prema pisanju portala I love Zrenjanin u nedelju, 21. juna, u popodnevnim časovima došlo je do izlivanja reke Tamiš iz korita na potezu između Botoša i Tomaševca, a od 17.00h saobraćaj je na tom lokalnom putu obustavljen.

    –  Molimo vozače ne koriste ovaj pravac. Vertikalna saobraćajna signalizacija je na terenu i ostaće do god se ne stvore uslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja – saopšteno je iz Direkcije za Urbanizam.

    Vodostaj Tamiša na mernoj stanici Jaša Tomić od 17 h za sada se ustalio na 750 cm, a tokom nekoliko dana rastao je od 4 do 8 cm na sat. Plavljenje nebranjeninh delova oko Botoša i Tomaševca na kojima su uglavnom pašnjačke površine nastaje kao posledica prolaska vodenog talasa koji je prethodnih dana držao na oprezu sve nadležne službe, a vanredna odbrana od poplava proglašena je kada je vodostaj kod mesta Jaša Tomić dostigao 600 cm.

    U ovoj situaciji u posebno nepovoljnom položaju našli su se stanovnici Tomaševca koji ne mogu da koriste most preko Tamiša na putu za Orlovat, te ime je jedini pravac i veza sa svetom put preko Kovačice i Farkaždina. Za sada nismo dobili zvaničnu informaciju kuda će saobraćati autobusi koji zaposlene u „Drexlmayeru“ prevoze na radna mesta. Nadležni mole vozače kako automobila tako i traktora da ne prelaze poplavljeni na sopstvenu odgovornosti i tako sebe dovode u opasnost. 

    Prema pisanju portala I love Zrenjanin u nedelju, 21. juna, u popodnevnim časovima došlo je do izlivanja reke Tamiš iz korita na potezu između Botoša i Tomaševca, a od 17.00h saobraćaj je na tom lokalnom putu obustavljen.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]