• Zbog padavina i topljenja snega MUP angažovan na više mesta u Srbiji – evakuisano više od 20 osoba

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije sa Specijalističkim timovima za spasavanje i rad na vodi, zbog povećanih padavina i topljenja snega angažovani su na više mesta u Srbiji u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu i eventualnom spasavanju. 

    Usled izlivanja Torinskog potoka, vatrogasci-spasioci preventivno su evakuisali 16 osoba iz sela Šainovac kod Doljevca sa tri lokacije, dok su u naseljenom mestu Kacabać kod Bojnika evakuisane dve osobe iz stambenog objekta, dve osobe iz vozila u naselju Pridvorica i dve osobe u selu Kosančić, od kojih je jedno nepokretno, saopštava MUP.

    Takođe, u selu Donji Bunibrod kod Leskovca, evakuisano je jedno starije lice iz stambenog objekta. U toku je evakuacija starije ženske osobe na teritoriji sela Badnjevac kod Žitorađe gde je angažovan i Specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije. 

    Na teritoriji Niša došlo je do izlivanja Suvodolskog potoka i Gabrovačke reke, dok se u mestu Levosoje kod Bujanovca izlila reka Slatina, a upotrebom mehanizacije voda je preusmerena i sprečeno je plavljenje kuća. 

    U Novom Naselju kod Bujanovca, nakon izlivanja Lopardinskog potoka, vatrogasci- spasioci su vršili intervenciju crpljenja vode iz 10 porodičnih kuća. 

    Usled obilnih padavina, došlo je do izlivanja potoka u dvorištima kod Žitorađe i okolnim selima, a vatrogasne ekipe prate situaciju na tom delu terena. 

    Zbog izlivanja vodotokova, na teritoriji opštine Doljevac proglašena je vanredna situacija. 

    Vatrogasno-spasilačke ekipe uz sve kapacitete biće i dalje na terenu dok padavine ne prođu.

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije sa Specijalističkim timovima za spasavanje i rad na vodi, zbog povećanih padavina i topljenja snega angažovani su na više mesta u Srbiji u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu i eventualnom spasavanju. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija