publicdomainpictures.net
Srbija

Zbog sumnje da su izvršili teška ubistva uhapšena dva člana Principa

Izvor: 
013info Pon, 18/10/2021 - 19:58Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su članove organizovane kriminalne grupe „Principi“ S. R. (1988) i D. M. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili  krivična dela teško ubistvo nad Nikolom Mitićem i Zdravkom Radojevićem u avgustu i novembru prošle godine, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Povodom hapšenja dvojice osumnjičenih ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ponovio je da je MUP istrajan u borbi protiv svih vidova kriminala.

„Podizanje optužnice za neko krivično delo nije kraj rada policije. Svi koji učestvuju u vršenju krivičnih dela mogu da budu sigurni da ćemo ih tražiti i da ćemo ih pronaći, bez obzira da li su ubice ili su njihovi pomagači. Čestitam pripadnicima UKP-a i SBPOK-a što ne odustaju i ne zaboravljaju“, izjavio je ministar Vulin.

S. R. se tereti da je, zajedno sa sa V. B, M. M, M. B, D. T, V. D, N. S, S. L, V. G, A. S, S. R i B. H, 10. avgusta prošle godine oteo Nikolu Mitića, kojeg su zatim odveli u naselje Ritopek i tamo ga, kako se sumnja, ubili.

Osumnjičeni D. M. se tereti da je 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radivojevića.

Kako se sumnja, obojica osumnjičenih su višestruki izvršioci teških krivičnih dela i istaknuti članovi navedene organizovane kriminalne grupe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

 
MarketingNajnovije vesti