Paketići s  drogom Foto: MUP Srbije
Srbija

Železničar iz Srbije uhvaćen u vozu sa 13 kilograma heroina

Izvor: 
FoNet Uto, 15/10/2019 - 23:19

Slovenačka policija otkrila je u međunarodnom putničkom vozu na liniji iz Turske za Austriju više od 13 kilograma heroina koji je u putničkoj torbi prenosio jedan državljanin Srbije, deo osoblja voza, objavili su slovenački mediji, navodeći da vrednost droge na narko-tržišu dostiže oko 1,3 miliona evra i da je reč o jednoj od najvećih zaplena droge u toj zemlji ove godine.

 

Droga je, prema navodima slovenačke policije, otkrivena prilikom kontrole na stanici Dobova, pri ulasku voza u Sloveniju, a bila je u vagonu koji koristi osoblje voza.

Kriminalistički inspektor policijske uprave u Novom Mestu France Božičnik rekao je novinarima da je u torbi, za koju je utvrđeno da pripada 35-godišnjem državljaninu Srbije, nađeno više od 13 kilograma heroina spakovaog u 25 paketića.

Neimenovani državljanin Srbije bio je deo osoblja u tom međunarodnom vozu. Njemu je određen mu pritvor, a preti mu zatvorska kazna od pet do 15 godina.

Na osnovu prvih saznanja policija pretpostavlja da bi otkriveni heroin mogao biti pošiljka u okviru šireg narko lanca krijumčarenja i prodaje droga, pa će u tom pravcu biti nastavljena istraga.
MarketingNajnovije vesti