• ŽELITE DRŽAVNI POSAO? Od Nove godine u Srbiji baza podataka o slobodnim državnim radnim mestima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Vlada Srbije je danas donela Uredbu o internom tržištu rada uz formiranje elektronske baze podataka.

    Ta uredba predviđa da će u toj bazi od 1. januara 2020. biti dostupne informacije o slobodnim radnim mestima u državnim organima, organima autonomne pokrajine i lokalnih samouprava.

    Ministarstvo za državnu upravu i lokalanu samoupravu je saopštilo da će u toj biti i informacije o zaposlenima koji žele premeštaj na drugo radno mesto u istom ili drugom državnom organu i podaci o neraspoređenim državnim službenicima.

    Novina je što na Interno tržište rada sada mogu da se prijave i službenici iz organa pokrajine, opština i gradova koji žele trajni premeštaj u državni organ. Do sada su to mogli samo službenici iz organa državne uprave.

    Predviđeno je da Interno tržište rada bude deo jedinstvenog informacionog sistema, odnosno informatičke baze podataka, za koju je predviđeno da se uvede početkom 2021. godine.

    Do tada će Interno tržište rada funkcionisati kao elektronska baza podataka na inernet prezentaciji Službe za upravljanje kadrovima, navedeno je u saopštenju.

     

    Vlada Srbije je danas donela Uredbu o internom tržištu rada uz formiranje elektronske baze podataka.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]