• ZF uskoro otvara razvojno-istraživački centar u Novom Sadu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kompanija ZF Serbia, koja ima proizvodni pogon i inženjerski centar u Pančevu koji zapošljavaju više od 1.100 saradnika različitih profila i preko stotinu inženjera, uskoro otvara razvojno-istraživački centar u okviru Naučno-tehnološkog parka (NTP) u Novom Sadu.

    Ta kompanija je saopštila da na novoj lokaciji za istraživanje i razvoj ZF Serbia planira da zaposli 150 inženjera u narednih nekoliko meseci, piše Nova ekonomija.

    Otvaranje centra ozvaničeno je potpisivanjem ugovora sa NTP Novi Sad kojem su prisustvovali predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i predstavnici NTP Novi Sad.

    „Novi ZF razvojno-istraživački centar u Novom Sadu biće jedan od najmodernijih razvojno-istraživačkih objekata kompanije ZF Group. Zajedno sa postojećim R&D centrom u Pančevu, Srbija će postati jedno od glavnih čvorišta u ZF globalnoj R&D mreži, pokrivajući kompletan razvoj softverskih i hardverskih rešenja za pogon električnih vozila“, kaže Otmar Šarer, potpredsednik R&D Electrified Powertrain Technology ZF Group.

    Otvaranje razvojno-istraživačkog centra u Novom Sadu predstavlja novi uspeh i prekretnicu u razvoju ZF Serbia ka implementaciji ZF strategije „Mobilnost sledeće generacije“, fokusirajući se na obezbeđivanje održivih i sveobuhvatnih novih koncepata mobilnosti i pogona, kaže Milan Grujić, direktor ZF Serbia – Commercial.

    „Sa pandemijom koronavirusa i klimatskim promenama, izazovi u automobilskoj industriji su u stalnom porastu. Stoga mi je drago što će naš najsavremeniji centar za istraživanje i razvoj okupiti veliki broj stručnjaka i inženjera, spremnih da rade zajedno na rešenjima za održivu budućnost“, dodaje Mihael Štauh, direktor ZF Serbia – Technical.

    U okviru strategije „Next Generation Mobility“ („Mobilnost sledeće generacije“), ZF Group poseban akcenat stavlja na razvoj sveobuhvatnih rešenja za održivu mobilnost. U elektrifikaciji pogona putničkih automobila, ZF Group podržava automobilsku industriju fleksibilnim rešenjima koja odgovaraju različitim međunarodnim tržištima.

    Na primer, trenutna količina narudžbina pokriva isporuku konvencionalnih, ali prvenstveno blagih i plug-in hibridnih varijanti četvrte generacije 8-brzinskog menjača (8HP). ZF proizvodi ključne komponente za čiste električne pogone kao što su energetska elektronika i e-motori.

    „Otvaranje novog ZF-ovog centra za istraživanje i razvoj zasniva se na kompetentnoj i visoko kvalifikovanoj inženjerskoj radnoj snazi u Srbiji. Srećni smo što nudimo odlične mogućnosti za karijeru“, ističe Egon Morgen, direktor za istraživanje i razvoj u kompaniji ZF Serbia.

    Inženjeri u razvojno-istraživačkom centru ZF Serbia u Novom Sadu imaće priliku da rade na razvoju novih generacija svetski priznatih proizvoda iz oblasti elektromobilnosti, koji se nalaze pod haubama vodećih svetskih automobilskih brendova, navodi se u saopštenju.

     

    Kompanija ZF Serbia, koja ima proizvodni pogon i inženjerski centar u Pančevu koji zapošljavaju više od 1.100 saradnika različitih profila i preko stotinu inženjera, uskoro otvara razvojno-istraživački centar u okviru Naučno-tehnološkog parka (NTP) u Novom Sadu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]