Srpski

IZABRAN PREDSEDNIK NACIONALNOG SAVETA MNM U R. SRBIJI

Izvor: 
Liljana Lazareska Sre, 19/12/2018 - 01:18

U velikoj sali Skupštine grada Pančeva, 2. decembra, održana je konstitutivna sednica na kojoj je izabran predsednik Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine u Republici Srbiji. Ova čast je po treći put zaredom jednoglasno poverena dosadašnjem predsedniku, Borčetu Veličkovskom.

-Sastav Nacionalnog saveta koji je izabran 4. novembra u Beogradu je podmlađen. Ušlo je 11 novih članova među kojima se nalazi i određeni broj mladih ljudi. Nadam se da ćemo, uz pomoć njihove energije i znanja i iskustva starijih članova, uspeti da se izborimo sa svim izazovima na koje ćemo naići u naredne četiri godine, istakao je Borče Veličkovski, zahvaljujući se prisutnima posle izbora.

Prema njegovim rečima svaki mandat je nov izazov, a put koji vodi ka uspehu ne treba da se menja. On je ubeđen da će samo novi pristup i drugačiji način rada dati novu vrednost makedonskoj zajednici u Republici Srbiji.

I dalje će se raditi na isti način kao i do sada, ali sa pronalaženjem novih vrednosti. Kao putokaz rada Saveta u budućnosti će poslužiti slogan novog programa koji glasi: „Razgovorom do dogovora“, a to znači da će biti pozvani svi pripadnici zajednice da se pridruže i daju svoj doprinos.

U sve ovo je ubeđen i Marjan Jovanovski, prvi sekretar makedonske Ambasade u Beogradu koji je pratio sednicu. Čestitajući izbor, poručio je članovima Saveta da budu složni i da zaborave na sve nesuglasice.

-Svima vama, predvođenim predsednikom Borčetom Veličkovskim, želim da imate uspešan četvorogodišnji mandat, da se zajedno radujete svim uspesima i aktivnostima koje će ostvariti makedonska nacionalna manjina u Republici Srbiji. Volite Republiku Makedoniju, ali poštujte i volite i Republiku Srbiju, rekao je na kraju Marjan Jovanovski.
MarketingNajnovije vesti