Srpski

JAVNA RASPRAVA O IZMENI I DOPUNI ZAKONA NACIONALNIH SAVETA

Izvor: 
Liljana Lazareska Ned, 17/12/2017 - 11:20

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije je zakazalo za 18. decembar u Palati Srbije u Beogradu šestu javnu raspravu za radni tekst Nacrta zakona o izmeni i dopuni Zakona nacionalnih saveta manjinskih zajednica. 

Učesnici ove rasprave, kao i prethodnih pet, biće predstavnici svih nacionalnih saveta nacionalnih zajednica u Republici Srbiji.

Ovim Nacrtom zakona  nacionalnih saveta nacionalnih zajednica u Republici Srbiji, koji je pripremljen uz pomoć misije OEBS-a, nude se pozitivne izmene i dopune. Jedna od njih je kako treba da se troši novac koji nacionalni saveti dobijaju iz državne kase. Precizirano je šta sve spada u redovnu delatnost, koja može da se finansira sa 50% sredstava izdvojenih iz budžeta Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine. Primedbe i predlozi za radni tekst Nacrta zakona se mogu dostaviti Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije. 

Novi Zakon će biti usvojen početkom sledeće godine. Ukoliko se prihvate predložene izmene i dopune, nacionalni saveti će biti prinuđeni da drugačije troše novac koji dobijaju.

Okrugli stolovi su već organizovani u Novom Sadu, Novom Pazaru, Bujanovcu, Petrovcu na Mlavi i Subotici.

projekat_manjine_baner_2017.jpg


Marketing

Najnovije vesti