Srpski

„KOSOVSKE I DRUGE TEME“ I „STAZE I KRUGOVI“ PRED ČITAOCIMA

Izvor: 
Liljana Lazareska Uto, 24/10/2017 - 18:55

Novinsko-izdavačka ustanova „Makedonski informativni i izdavački centar“ je, 11. oktobra, u Gradskoj biblioteci Pančevo, pred ljubiteljima lepe reči predstavila prozu „Staze i krugovi“ Vojislava Maksimovića i zbirku eseja „Kosovske i druge teme“ Jordana Ristića

O autorima, njihovom stvaralaštvu i sadržini knjiga koje su skoro izašle iz štampe govorili su recenzenti Miladin Raspopović i Viktor B. Šećerovski.

-Ove dve knjige svojim sadržajem obogaćuju savremenu književnost, a doprinose i žanrovskom obogaćivanju izdanja „Makedonskog informativnog i izdavačkog centra“.

-Knjiga Vojislava Maksimovića je jedna sublimirana mudrost i svaki izdavač bi prihvatio da je štampa, a u knjizi „Kosovske i druge teme“ su obrađene i mnoge teme povezane sa Makedonijom. U njoj Jordan Ristić na jedan neobičan način opisuje Makedoniju iz prve polovine 20. veka,  rekao je direktor Novinsko-izdavačke ustanove, Viktor B. Šećerovski.

Ovo su prve knjige ovih autora koje su izašle iz štampe u izdanju ove izdavačke kuće, a zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom je obostrano.

Obe knjige su naišle na dobar prijem i kod prisutnih su probudile zainteresovanost za njihov sadržaj, ali na žalost autori kod sebe nisu imali primerke koje bi im poklonili ili prodali.

projekat_manjine_baner_2017.jpg


Marketing

Najnovije vesti