Srpski

MAKEDONSKI INFORMATIVNI I IZDAVAČKI CENTAR NA SAJMU KNJIGA U BEOGRADU

Izvor: 
Liljana Lazareska Pet, 22/12/2017 - 13:48

Na 62. međunarodnom Sajmu knjiga u Beogradu, na zajedničkom štandu “Vojvodina više od knjige”, među izdanjima nacionalnih zajednica koje žive i rade u Vojvodini, bili su izloženi i najnoviji naslovi novinsko-izdavačke ustanove “Makedonski informativni i izdavački centar” iz Pančeva. 

-Samofinansiranjem i preko projekata koje su podržala ministarstva Republike Makedonije, Republike Srbije i AP Vojvodina, ustanove “Makedonski informativni i izdavački centar” je objavio ukupno 87 naslova. Samo ove godine je iz štampe izašlo devet novih naslova, što je sasvim dovoljan broj za predstavljanje jedne veće izdavačke kuće na ovom Sajmu, rekao je Viktor B. Šećerovski, direktor “MIIC-a”.

Pored časopisa “Makedonska videlina” , “Videlo” i “Duga”, pažnju posetilaca su privukle i knjige “Staze i krugovi” Vojislava Maksimovića, zbirka eseja “Kosovske i druge teme” Jovana Ristića, zatim knjiga “Solo duet” Hrista Petreskog, kao i “Jedan, jedna, jedno” Jordana Tomova, “Vrtovi unutrašnjeg sna” Bistre Ilin Šećerovske, “Zla tetka i druge priče” Slavčeta Kovilovskog i knjiga “Ako” Trajčeta Kacarova.

Za čitaoce koji vole muziku i koji se trude da sačuvaju tradiciju bila je primamljiva knjiga “Igračka i muzička tredicija Makedonaca u Kačarevu” koju su napisali Julijana Jovanović i Goran Miloševski.

projekat_manjine_baner_2017.jpgMarketingNajnovije vesti