• Pesmom hvalili Gospoda

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U nedelju 22. oktobra u večernjim časovima u crkvi u Belom Blatu, crkveni hor Elpis  priredio je koncert na kome  je izveo predivne crkvene pesme. Ova grupa žena osnovana je 2002 godine uz pomoć kantora Nebojše Popića i njegove supruge Marije, sveštenice beloblatske. U to vreme ova grupa imala je 20 žena, sada samo 11, ali su pokazale da iako ih je malo, pesmom greju duše svih prisutnih na svakom nastupu.

    Ove jesenje večeri zapevale su 12 crkvenih pesama uz muzičku pratnju Igora Kuraja, koji ih priprema od 2011. godine. Obično pevaju pesme iz crkvene pesmarice, ali trude se da svoj repertoar dopunjuju modernim pesmama koje nalaze na internetu. O ovom kvalitetnom timskom radu dokazuju i tri snimljena cd-a. Prisutne su na uvodu pozdravili i poželeli dobrodošlicu sveštenik Branislav Kulik, administrator ove crkvene opštine, kao i prečitateljica Ana Lacko. Prisutnim gostima članice hora pročitale su i prigodne recitacije. Na kraju programa za predivan umetnički doživljaj zahvalio se i gost iz Aradca, student teologije Ivica Grujić Litavski. Ovaj nastup pohvalio je i vojlovački predsednik crkvene opštine.

    – Potrebno je istaći, da je puno truda, talenta, spretnosti i ljubavi uloženo, kako bi ovaj nedeljni večernji  mir zamenili savršeni uskladjeni tonovi i harmonije. Planove nemaju velike, samo toliko da opstanu u ovom broju i uz Božju pomoć hvale pesmama Spasitelja – istakla je članica Jarmila Kalapiš.

    U nedelju 22. oktobra u večernjim časovima u crkvi u Belom Blatu, crkveni hor Elpis  priredio je koncert na kome  je izveo predivne crkvene pesme.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija