Srpski

PROMOCIJA I AFIRMACIJA RADA ŽENA

Izvor: 
Liljana Lazareska Sre, 18/10/2017 - 00:53

Povodom Međunarodnog dana žena na selu, 15 oktobra, ispred Doma kulture „Kočo Racin“, 17 udruženja iz Jabuke i okolnih mesta i predstavnici OŠ „Goce Delčev“ su predstavili svoje rukotvorine, specijalitete i napitke.
 
Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa radom udruženja iz Pančeva, Novog sela, Kačareva, Jabuke i drugih mesta. Posebnu pažnju su privukle rukotvorine Specijalnog doma za lica sa smetnjama u razvoju. Ništa manje privlačni nisu bili ni domaći napici koji su bili izloženi na štandovima vinara, vinogradara i penzionera.
 
Makedonsku tradiciju i kulturu su predstavile žene udruženja „Ilinden-Jabuka“, koje su za ovu priliku pripremile zimnicu i specijalitete napravljene po starim receptima. Na njihovom štandu su bile izložene i rukotvorine i predmeti nasleđeni od predaka.
 
Ovu manifestaciju po drugi put organizuje udruženje „Zlatna jabuka“ sa ciljem da se obeleži ovaj dan, da se vidi koliko su udruženja bila vredna tokom godine, ali i da se promoviše i afirmiše rad i kreativnost žena na selu, kako bi bile vidljive i prepoznatljive u okolini.
 
Ovakve aktivnosti imaju veliko značenje za Jabuku, ali i za grad Pančevo i u celosti su podržani od strane mesne zajednice u Jabuci.
 
projekat_manjine_baner_2017.jpg

 


MarketingNajnovije vesti