PROSLAVLJEN DAN SVETOG SAVE U JABUCI I KAČAREVU

STIHOVI NA MAKEDONSKOM JEZIKU POSVEĆENI SVETOM SAVI

Izvor: 
Liljana Lazareska Sre, 07/02/2018 - 00:33

Prigodnim programom održanim u Domu kulture „Kočo Racin“ u Jabuci i u sportskoj Sali u Kačarevu, učenici i zaposleni u školama „Goce Delčev“ i „Žarko Zrenjanin“ su 27. januara obeležili školsku slavu.
 
U programu su učestvovali učenici od prvog do osmog razreda. Oni su recitovali, glumili i pevali u čast Svetog Save. Svoj doprinos bogatstvu i kvalitetu programa dali su i učenici koji uče makedonski jezik sa elementima nacionalne kulture.
 
-Učenici koji uče makedonski jezik koriste svaku priliku i na svakoj manifestaciji predstavljaju deo svog znanja. I sada smo imali priliku da čujemo recitacije na makedonskom jeziku, istakao je direktor škole, Milosav Urošević.
 
Zadovoljstvo nije krila ni direktorka škole „Žarko Zrenjanin“, Slobodanka Đukič, koja je naglasila da je program pripremljen povodom Svetog Save prekrasan. Njegovoj raznolikosti i kvalitetu značajan doprinos su dali i učenici koji uče makedonski jezik.
 
Priredbe u obe škole su pripremile nastavnice u saradnji sa svojim kolegama, a podržali su ih i pratili roditelji. 
 
Doprinos obeležavanju ovog dana dali su i članovi likovne sekcije. Oni su na časovima likovne obradili temu Sveti Sava, a najuspešniji radovi su bili izloženi.
 
Ovaj dan je obeležen i školskim časom posvećenim ličnosti i delu Svetog Save, gde su podeljene i perece.MarketingNajnovije vesti