• SVEČANA SEDNICA NACIONALNOG SAVETA MAKEDONSKE NACIONALNE ZAJEDNICE

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Svečanom sednicom, koja je održana 16. decembra u Nišu, Nacionalni savet makedonske nacionalne zajednice je obeležio 13 godina od formiranja. Ovom sednicom je obeleženo i 15 godina postojanja i rada udruženja „Vardar“ u ovom gradu.
     
    U sali lutkarskog pozorišta domaćini su priredili kulturno-zabavni program kome su prisustvovali članovi Saveta, predstavnici Novinsko-izdavačke ustanove „Makedonski informativni i izdavački centar“, gosti iz grada Niša i predstavnici udruženja „Vardar“.
     
    Na svečanoj sednici gost je bila i ambasadorka Republike Makedonije u Republici Srbiji, Vera Jovanovska Tipko, koja je pozdravila prisutne i istakla da su Makedonci u Srbiji most prijateljstva između dve zemlje i da su oni dobra osnova za saradnju Makedonije i Srbije.
     
    O radu i postignutim rezultatima Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice govorio je predsednik Nacionalnog saveta, Borče Veličkovski, a značajnija dostignuća u radu udruženja u prethodnih 15 godina istakao je predsednik udruženja, Blage Petruševski.
     
    Na svečanoj sednici su dodeljena i godišnja priznanja i nagrade pojedincima, udruženjima i ustanovama.
     

     

    Svečanom sednicom, koja je održana 16. decembra u Nišu, Nacionalni savet makedonske nacionalne zajednice je obeležio 13 godina od formiranja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]