Srpski

SVI ZAJEDNO

Izvor: 
Liljana Lazareska Pon, 10/12/2018 - 18:54

Bogatim kulturno-umetničkim programom održanim 8. decembra u velikoj sali Kulturno-obazovnog centra „Vuk Karadžić“ u Plandištu udruženje „Makedonski biseri“ je održalo manifestaciju „Svi zajedno“.

-Napisali smo projekat u kome je bilo mesta za učešće svih nacionalnih zajednica koje žive u našoj opštini, naglasila je Slavka Stefanovski, predsednica udruženja „Makedonski biseri“, Plandište.

U programu je nastupilo više od sto učesnika pripadnika većinskog naroda i manjinskih zajednica, i to Srbi, Mađari, Rumuni, Slovaci, Romi i Makedonci.

Pored najmlađih koji su se predstavili recitovanjem stihova na svom maternjem jeziku, folklorno bogatstvo i nasleđe su predstavila i kulturno-umetnička društva „Vuk Karadžić“ iz Plandišta, „Bratstvo“ iz Hajdučice, „Nikolae Balčesku“ iz Barica, predstavnici mađarske zajednice iz Jermenovca i romske zajednice predvođene Draganom Bocom.

Na makedonskom jeziku su recitovali učenici Osnovne škole „Dositej Obradović“ koji ove godine posećuju nastavu na makedonskom jeziku i Violeta Stanojkovski. Prisutni su imali priliku da uživaju i u ritmu makedonskih pesama koje su izveli Slobodan Trenkovski i Darko Risteski.

-Svi koji su izašli na scenu su bili podržani od strane publike. Uživali smo u svemu onome što su prikazali učesnici, rekla je Ljubica Graovac.

Deo kulturnog nasleđa i bogatstva nacionalnih manjina je bio predstavljen i preko zajedničke izložbe eksponata i tradicionalnih specijaliteta.
MarketingNajnovije vesti