Srpski

Tradicionalan predbožićni susret u ambasadi Slovačke republike u Beogradu

Izvor: 
Alena Kulik Sub, 22/12/2018 - 22:06

Upravo na Mikulaša ( sv. Nikola) koji se obeležava kod Slovaka 06.decembra održan je tradicionalan predbožićan susret u ambasadi Slovačke republike u Beogradu za sve predstavnike slovačke  nacionalne manjine u Vojvodini i Srbiji.

Na krajanskoj predbožićnoj recepciji u uvodnom delu obratila se i prisutne pozdravila ambasadorka SR u Beogradu  Dagmar Repčekova koja je izrazila veliko zadovoljstvo što su se opet sreli u ovakvom velikom broju. Ovakav susret organizuje se sa ciljem da se diskutuje o aktivnostima u protekloj godini ali i da se postavi plan rada za sledeću godinu. Osim toga ambasadorka je prisutne pozvala da zajedničkim snagama i uzajamnim poštovanjem pomažu u poboljšanju svakodnevnog života Slovaka na ovim prostorima. Za sve prisutne, domaćini su pripremili tradicionalnu božićnu kuhinju koja se priprema za vreme praznika u Slovačkoj.

Pored ostalih zvanica, na tradicionalnoj predbožićnoj recepciji prisutne su bile i delegacije najznačajnijih institucija iz Vojlovice i Hajdučice.
MarketingNajnovije vesti