Automobil Foto: pixabay
Svet

Automobil vam je registrovan van EU? Pazite kad idete kroz Hrvatsku

Izvor: 
B92 Čet, 09/09/2021 - 09:49Vozite li automobil registrovan izvan granica Europske unije, a nakon prekršaja nameravate napustiti Hrvatsku bez plaćanja kazne? To više neće biti moguće.

Naime, granična policija ima na raspolaganju podatke i putem nove aplikacije naplaćivaće prekršaj tokom granične kontrole. Policija se pohvalila nastavkom sveobuhvatnog projekta modernizacije i digitalizacije saobraćajne policije, u okviru kojeg su policajci počeli da rade sa novom aplikacijom.

Uz pomoć ove aplikacije imaju uvid u evidenciju vozila stranih registarskih oznaka zemalja izvan Evropske unije, a čiji su vozači u Hrvatskoj počinili saobraćajni prekršaj.

Prilikom obavljanja granične kontrole, službenici granične policije će utvrditi vlasnika vozila i putem navedene aplikacije obraditi saobraćajni prekršaj. Isto tako, po dolasku na granični prelaz, policijski službenici će putem prijave opsluživati počinioce prekršaja koji nemaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj, ali imaju neplaćene kazne za počinjene prekršaje, ili obraditi počinjeni prekršaj.

Na ovaj način značajno se olakšava procesuiranje saobraćajnih prekršaja vozila koja su registrovana izvan Evropske unije, kao i procesuiranje prekršaja za osobe sa stalnim ili stalnim nastanjenjem izvan Republike Hrvatske.

S druge strane, počinioci prekršaja brže i lakše regulišu neplaćene kazne za počinjene prekršaje.

 
MarketingNajnovije vesti