• Belgija ne otvara svoje granice za putnike iz Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Belgijske vlasti su odlučile da od 7. jula ne otvore svoje granice za Srbiju niti za preostalih 14 zemlja sa liste Saveta EU.

    Belgija koja je početkom meseca prvo odložila otvaranje svojih granica za putnike iz trećih zemalja, danas je donela odluku da svoje granice zadrži zatvorenim za putnike iz 15 zemlja koji se nalaze na preporučenoj listi Saveta EU.

    Belgijske vlasti ovu odluku obrazlažu i dalje postojećim „mnogobrojnim zdravstvenim problemima“ u tim zemljama ili nepostojanjem reciprociteta kada su u pitanju putovanja belgijskih građana.

    U Briselu navode da će ukoliko susedne zemlje dozvole ulazak putnika iz 15 zemalja sa liste uvesti vanredne kontrole na svojim unutrašnjim granicama kako bi osigurali da oni ne uđu u Belgiju.

    Prema propisima EU putovanje u Šengen je dozvoljeno građanima trećih zemlja koji imaju ili državljanstvo ili boravišnu dozvolu neke od EU 27, članovima njihovih porodica i putnicima koji imaju potvrdu o neophodnosti putovanja.

    Zemlje članice bi 15. jula trebalo da ponovo razmotre otvaranje spoljnih granica prema trećim zemljama u zavisnosti od poslednjih epidemioloških podataka.

    Belgijske vlasti su odlučile da od 7. jula ne otvore svoje granice za Srbiju niti za preostalih 14 zemlja sa liste Saveta EU.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Društvene mreže koriste i deca mlađa od 13 godina

    Popularnost društvenih mreža raste neprekidno, a zvanična evropska statistika je potvrdila da 59 odsto stanovništva EU koristi mreže poput „Fejsbuka”, „Iksa”, „Instagrama”, […]