Vakcine Foto: pixabay
Svet

Cena ruske vakcine za izvoz najmanje 10 dolara za dve doze

Izvor: 
Tanjug Čet, 13/08/2020 - 09:27

Cena ruske vakcine protiv korona virusa za međunarodno tržište biće u početku najmanje 10 dolara za dve doze, rekao je predsedavajući borda direktora kompanije R-Farm Aleksej Repik.

"Prema našim procenama, cena će biti najmanje 10 dolara za dve doze, za tržište izvoza", rekao je on za TV kanal Rusija-24, navodeći da će prve serije verovatno biti skupe.

Vakcina će postati jeftinija kada njena proizvodnja dostigne dovoljan industrijski obim, kazao je Repik, prenosi TASS. Rusija je prva zemlja koja je juče registrovala vakcinu protiv korona virusa koja se zove Sputnjik V.

Rusija planira proizvodnju pet miliona doza vakcina mesečno

Rusija planira da napravi pet miliona doza vakcina protiv korona virusa mesečno u decembru i januaru, rekao je juče direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i makrobiologiju "Gamaleja", Aleksandar Gintsburg.

"Prema planu, očekuje se da će kompanije dostići svoj pun kapacitet u decembru ili januaru. Kapacitet treba da bude oko pet miliona vakcina mesečno, možda i vise", rekao je Gintsburg novinarima.

Ako bude tako, čitava zemlja će biti snabdevena adekvatnim lekom za godinu dana, naveo je on.

Ruski predsednik Vladimir Putin juče je objavio da je Rusija registrovala prvu vakcinu protiv Kovida 19 u svetu koju je razvio centar "Gamaleja".
MarketingNajnovije vesti