Vakcine Foto: pixabay
Svet

Deca u Rusiji će sledeće godine primiti vakcinu protiv korone

Izvor: 
Tanjug Uto, 04/08/2020 - 13:54

Nacionalni istraživački centar "Gamalei" u Rusiji planira da počne testiranje vakcine protiv virusa korona na deci u januaru-februaru sledeće godine, saopštio je direktor centra Aleksandar Gincburg.

Kako prenosi Sputnjik, Gincburg je naveo da Institut nikada nije sprovodio testiranja na deci.

"Pedijatri poznaju te specifičnosti, stoga zajedno s njima pripremamo dokumentaciju koju ćemo podneti Ministarstvu zdravlja kako bismo mogli sprovoditi testiranja na deci, ali tek nakon što završimo sva testiranja na odraslima“, rekao je Gincburg.

Prema njegovim rečima, testiranja na deci počeće na zimu, jer će treća faza testiranja vakcine protiv virusa korona na odraslima trajati oko pet meseci.

"Nadam se da će vakcina biti pogodna za decu, ali prema ruskom zakonu vakcina se može testirati na deci tek kada prođe kompletan ciklus testiranja na odraslima", objasnio je Gincburg.

Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško ranije je saopštio da su klinička ispitivanja vakcine protiv virusa korona u Rusiji završena, a reč je o vakcini koju razvija Nacionalni istraživački centar epidemiologije i mikrobiologije "Gamalei".
MarketingNajnovije vesti