• Druga najbezbednija zemlja za odmor u 2022. godini nalazi se u regionu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kada razmišljamo gde da putujemo, sigurno razmišljamo i o bezbednosti na određenoj lokaciji. Forbes Advisor je sproveo istraživanje i otkrio koje su trenutno najbezbezdnije zemlje u Evropi za putovanje u ovoj godini.

    Istraživanje koje je sproveo Forbes Advisor analizirao je parametre poput kvaliteta vode za kupanje, kvaliteta zdravstvene zaštine, stope krađe i ubistava, te je sve spojio u konačnu ocenu bezbednosti, kako bi se otkrile najbezbezdnije destinacija za odmor u 2022.

    1. Švajcarska

    Nova studija otkriva da je Švajcarska najbezbednija evropska zemlja za putovanje ovog leta

    Sa ocenom 88,3, Švajcarska je prva u kategoriji kvaliteta zdravstvene nege od svih 29 zemalja koje su učestvovale u istraživanju, a potom u ovoj kategoriji slede Holandija i Danska.

    Osim toga, Švajcarska se nalazi na šestom mestu na rang listi za najbolji kvalitet vode za kupanje (sa 93 odsto), posle Kipra (100 odsto), Austrije i Grčke (98 odsto) Malte (97 odsto) i Hrvatske (96 odsto), prema podacima Evropske agencije za životnu sredinu.

    Studija je takođe razmatrala nivoe zagađenja vazduha, pa je ustanovljeno da se Švajcarska u ovoj kategoriji nalazi na 10. mestu, dok je stopa ubistava prema Eurostatu niža u odnosu na ostale zemlje (5,7 na milion ljudi).

    2. Slovenija

    Sa jednom od najnižih stopa ubistava, koja iznosi 4,8 na milion, Slovenija je prema nalazima druga najbezbednija zemlja u koju treba da se putuje ove godine, sa ocenom bezbednosti od 82,3.

    Zemlja iz okruženja se nalazi veoma visoko u kategorijama u pogledu čistog vazuha i kvaliteta zdravstvene nege, kao i za kvalitet vode za kupanje sa 85 odsto kupališta ocenjenih kao odlični. Ako tražite mesto za avanture ili solo putovanje, ovo bi moglo biti pravo mesto za vas, piše Traveldailymedia.

    3. Portugal

    Sa ukupnom ocenom 82,1, Portugal je treća najbezbednija zemlja za putovanje u 2022. godini. Na sedmom mestu se nalazi po pitanju kvaliteta vode (93 odsto), na četvrtom mestu po kvalitetu vazudha, a na 10. mestu po pitanju kvaliteta zdravstvene nege.

    4. Austrija

    Austrija je ovo istraživanje završial na četvrtom mestu sa ukupnim indeksom 81,4, a kao i sve prethodne zemlje, visoko je kotirana u svim kategorijama.

    5. Nemačka

    Sa konačnom ocenom bezbednosti od 81,2, Nemačka je peta najbezbednija zemlja koju treba posetiti 2022. godini. Procenat odlične vode za kupanje u zemlji iznosi 93 odsto, što je čini uglavnom bezbednom za plivače i turiste. Osma po najboljem kvalitetu vazduha (sa nivoom zagađenja od 10,6 PM2,5) i malom broju ubistava na milion (6,9), Nemačka je idealna destinacija za sve vrste putnika.

    Kada razmišljamo gde da putujemo, sigurno razmišljamo i o bezbednosti na određenoj lokaciji. Forbes Advisor je sproveo istraživanje i otkrio koje su trenutno najbezbezdnije zemlje u Evropi za putovanje u ovoj godini.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet